OHMYGOSSIP – Truudusetuse kohta doktoritöö teinud Maria Buchert jagab petjad 5 gruppi, kirjutab Iltalehti.

1. Seksi jahtijad
Inimesed, kelle paarisuhtes on liiga vähe seksi või see ei rahulda neid. Seksi jahtijad on kroonilised petjad. Sellised inimesed peaksid mõtlema, kas nad on üldse püsisuhteks valmis või tahavad nad hoopis avameelsemat suhet.

2. Kättemaksjad
Inimene petab kui teda on petetud. Need, kes on eelnevalt pühendunud oma suhtele, kuid kui saavad teada, et neid on petetud, vallandab see viha ja kättemaksuhimu. Selline käitumine tavaliselt ei lahenda midagi, vaid lisab probleeme.

3. Seiklushimulised
Inimesed, kes on pikaajalises suhtes (näiteks lapsevanemad) ja otsivad midagi uut ja huvitavat. Enamikel petjatel on oma paarisuhtes tõenäoliselt erootika ja armastus aja jooksul hääbunud.

4. Truud
Vastutustundlikud inimesed, kes mitte kunagi kaine mõistusega ei petaks, kuid näiteks liigne alkoholi tarbimine võib panna inimese olukorda, mil kaotatakse enesekontroll.

5. Läheduse otsijad
Kui suhtes puudub lähedus, hellus ja hoolivus, siis inimesed otsivad seda mujalt. Paljud igatsevad rohkem tähelepanu ja hellust oma partnerilt. Sellised inimesed ei planeeri petmist tavaliselt ette.

Loe lisaks:
7 naisetüüpi, kellega ei semmita!

On teatud naisterahvad, kellest tuleb igal juhul käed eemal hoida, olgu nad nii kuumad kui tahes.

5 tegevust, kuidas mees petab enesele teadmata oma kaaslast
Mehe silmis võivad paljud asjad olla süütud, aga tema naise silmis mustad ja räpased tegevused.