OHMYGOSSIP — ” Aasta alguses tundus küll väga kosmiline seada eesmärgiks teha oma ööklubi ning kirjutada laul kellelegi, kes on tippude tipp. Õnneks nii juhtuski ja see annab loomulikult julgust järgnevatel aastatel soovida rohkemgi,” räägib Ahto Kalda Ohmygossip.ee’le.

Ahto Kalda, millised olid teie rõõmud ja mured aastal 2015?
Alustan igat uut aastat kindlate sihtide ja eesmärkidega ning sellel aastal on eriti hästi läind nende täitmisega. Aasta alguses tundus küll väga kosmiline seada eesmärgiks teha oma ööklubi ning kirjutada laul kellelegi, kes on tippude tipp. Õnneks nii juhtuski ja see annab loomulikult julgust järgnevatel aastatel soovida rohkemgi. Soovidega tuleb olla siiras ning heatahtlik, ainult nii nad täituvad. Ja see teebki rõõmu..
 
Muret see aasta tegi kõige rohkem inimeste muretsemine tühiste asjade pärast ning valitsuse kirumine. Lõppude lõpuks oleme me iseendi õnne sepad ja vastutame enda eest. Ei riik ega keegi teine seda meie eest tegema ei hakka.

Kirjutasite Anne Veskile uue laulu “Taevas”. Millal ja kuidas selle laulu tegemise idee sündis ja kas Anne Veski võttis laulu rõõmuga vastu?

Kuna ma enda esinemistelt sõidan öösiti vaikuses tagasi, siis tekivad ka peas erinevad meloodiad. See lugu sündis sama lihtsalt kuid sellele järgnes kuude pikkune stuudios lihvimine, sest kui otsustasin selle Annele saata, tuli kõik ennem viimseni paika saada. Anne võttis loo vastu õnneks väga hea meelaga, Ain Tammesson aitas arranzeeringuga ning nii see lugu sündiski sellisena nagu see on.

Kas olete mõnele lauljale ka varem laule kirjutanud ning kas plaanite uusi laule kirjutada ka edaspidi?

Mul on olnud varemgi mitmeid projekte, millega olen seotud ning lugusid kirjutanud. Tuntumad, kes mu lugusid laulnud, on Positives, Kea, Mohiito jpt. Remixe olen teinud rohkem, lääne artistidest on ametlikult ilmunud remixid Fr Davidile, Shaggyle, Sasha Lopezile jpt ning kodumaistest 2 Quick Startist kuni Hellade Velledeni välja. Edaspidi kavatsengi nüüd rohkem teha ise lugusid kui remixe. Anne Veski loost muide, on varsti tulemas ka korralik tantsuversioon.

Milliste ootuste ja lootustega lähete uude aastasse?

Isiklikus plaanis on järgmisel suvel ootada mu enda pulmi ja see on ka suurim ootus. Üldises mõistes ootan ikka, et inimkonnal oleks rohkem rahu ja teineteise mõistmist, ka riikide vahel. Ja et inimesed julgeks soovida. Aasta vahetuse periood on selleks ideaalne aeg.