OHMYGOSSIP — Innele Aljaste-Õispuu on Rakeverest pärit õmblejanna, kes on ligi aasta töötu-elu tundnud. Ohmygossip räägib naisega igapäeva elust — nii rõõmudest kui muredest.

Innele Õispuu, mida sooviksite südamelt ära öelda seoses aasta lõppemisega?
Peagi lõppemas aasta on olnud üsna katsumusterikas. Südamele on jäänud endiselt töötu olukord. Jäin töötuks aasta alguses veebruari kuus seoses koondamisega. On õnnestunud paarile töövestlusele pääseda. 400 eurot oleks justkui seadusega välja kuulutatud palk inimestele kätte, rohkem polegi rahvale tarvis. Nuta või naera, ela või sure? Mitte midagi sellest ei jagu. Häbematus eesti rahva suhtes! Kehva majanduse tõttu on pandud inimeste psüühika ja kannatus proovile ja aina keerukamaks olukord riigis pöördub, kuna on uuel aastal veelgi tulemas meditsiinivaldkonnas koondamisi. Töökohti kahaneb, kuhu need inimesed küll kõik tööle lähevad?

Ma ei ole nõus, et Keskerakond erandseadusega välja kuulutas, et neil võivad olla erakonnas ka Euroopa Liidu kodanikud. Mida see endaga kaasa toob? Ta toob kaasa vaba tee võõrrahvastel meie põlisrahva traditsioone ja tavasid muutma asuda. Suur ohumärk on meile immigratsioon ja ometi on see juba ettevaatuse hoiatus. Eesti poliitikas ei peaks olema ka kohta kriminaalsetel inimestel, ka nemad on lubatud. Las Eestimaa jääda oma põlisrahva kommete, tavade ja traditsioonide juurde!

Millised olid teie rõõmud ja mured aastal 2015?
Suurim rõõm oli jaanipäevaks tütre Enelin Õispuu kooli lõpetamine. Seal käisid kaasas rõõmud ja mured kõik kordamööda. Sel ajal tuli tütretütar Ailin Liiv´i hoida, kui tütar koolis käis ja sooritas praktika Aqva Spa´as Rakveres tänu minu abile. Poeg Joel Õispuu on end samuti rohkem kokku võtnud, püüeldes ikka paremaid tulemusi saada. Tal on hinded üsna ootuspärased, mida olen oodanud. Pojal on jäänud veel aasta põhikooli lõpetamiseni, seega rõõmustab ta väikest emmet oma pingutamistega. Väimees Railand Liiv on andnud mulle kindlustunde, hoides ja hoolides oma pere eest. Ta on väga kohusetundlik ja ülivahva isa minu lapselapsele. Olen Railandile väga tänulik. Lapsed kõik kokku on mu õnn ja rõõm.

Ootamatu oli kevadel abikaasa äkiline haigestumine. Mureks on töötu olek ja rahata päevad. Murelik on kogu eesti rahva rahakott. See kõik on ellujäämisvõitlus.

Olen ka rahul sellel aastal, et sain anda artikleid Kesknädalale, kus olen saanud kajastada eesti rahva muresid ja rääkinud reaalsusest. Viimane artikkel jutustas sellest, kuidas tuleb hakkama saada Rakvere inimestel pagulastega. Kahjuks nad tülitavad avalikult isegi Rakvere Selveris ja Grossi Turukaubamajas kohalikke.

Olen rääkinud enda töötuelust ka ajalehele Nelli Teataja, töötus on kogu Eestimaa murekoht.

Oktoobrikuu alguses Rakveres Kauba tänaval tuleõnnetuse läbi koduta jäänud Igor Udumäe on veel see inimene, keda olen jäänud toetama vaimselt, et ta ei murduks. Sellistel puhkudel on inimesed väga tundlikud. Tänu tema ettevaatlikkusele päästis ta elu gaasimask. On rõõm, et linn toetas teda sotspinnaga ja mööbliga. Vahepeal jõudis Igor võtta kassi, kes on ootamatult kadunud ja panime FB-s tema abistamiseks käima kassiotsimise postituse. Veel ei ole kassi leitud, aga tegeleme sellega veel.

Milliste ootuste ja lootustega lähete uude aastasse?

Minu suurim soov ja ootus on uuel aastal saada tööle. Seega just sellisel lootusel, et uus tuleb parem, võtan vastu uue aasta. Ootus ja lootus uuelt aastalt on ka see, et lõpeks ära immigratsiooni teema ja et me ei peaks elama hirmu all ja teadmatuses, mis meid võib veel hullemat ees oodata.

Soovin Eestimaa rahvale meeldivat aastavahetust ja paremat uut aastat!