OHMYGOSSIP — “Loodan nii kangesti, et Eestimaal jätkuks igale poole  inimesi, kes läidaksid nüüd, jõulude ajal kümned tuhanded valgusallikad meie inimeste silmades ja et nad põleksid mitte ainult nüüd vaid jätkuvalt,” räägib kiirabiarst Mare Liiger Ohmygossip.ee’le.

Mare Liiger, mida sooviksite südamelt ära öelda seoses aasta lõppemisega?
Jõuluaeg on eriline aeg, soovide täitumise, unistuste ja headuse külvamise aeg. Kui ma olin kodumaal, siis tähendas advendiaeg paljudele minu hoolealustele, päästetud kiisudele, oma päriskoju jõudmist. Ka siin, Soomemaal, läksid oma päriskoju kaks hoiukassi – Kalle ja Joonatan Lõvisüdamed.

Usun, et praegu täituvad kõige kindlamalt inimeste unistused ja soovid.

Nii ma siis soovingi:
Et ükski Eestimaa laps ei läheks magama tühja kõhuga.
Et mitte ükski vanamemm või -taat ei külmetaks üksinduses, hüljatuna oma omaste poolt.
Et ränga töö ja miinimumpalgaga virelevad inimesed leiaksid jõudu teineteisele hellalt otsa vaadata ja armastada ning minna ühiselt edasi.
Et värskelt töö kaotanud ja ehk kibestunud inimesed leiaksid jõudu edasi minekuks ning võitlemiseks.
Et kodumaa kaotanud või jätnud inimesed tuleksid tagasi kasvõi natukeseks, et olla õrn ning hea.
Et armastust oma kodumaa ja rahva vastu ei võrdsustataks vihakõne või sallimatusega.
Et meie valitsevale klassile tasutaks nende tegude järgi, kuhjaga.

Millised olid teie rõõmud ja mured aastal 2015?
Rõõmusid oli tänavu isiklikus plaanis palju enam kui muresid. Rõõm üksinda olemise ilu ( mitte segi ajada üksindusega) ja eneseleidmise üle. Üllatus nendest ligi paarist tuhandest inimesest, kes oleksid meelsasti usaldanud Eestimaa saatuse minu kätesse. Pean silmas valimisi. Pööraselt hea meel on lugeda osakondade tänukaarte, kus mind tänatakse suurepärase koostöö eest.  Suur õnn on, et meie pere on endiselt tugev ja kokkuhoidev vaatamata kaugustele.  Rõõm, et minu annetus Kuusankoski kirikus võimaldab põgenikelaagris, Liibanonis, mõnele  pagulasest lapsele killukese lootust, et ta saab peagi oma kodumaale naasta. Teha seda, mis tundub õige ja mitte kiita heaks jaburust, kus banaanipuud üritatakse istutada põhjamaa külmunud mulda.
Mured, need on seotud kodumaaga. Inimeste lootusetus, nende halastamatu manipuleerimine meedia poolt. Oma inimestele saapaga näkku astumine poliitilise võimu poolt. Majanduse hangumine, kiitlev paigalmarss trummipõrina saatel.  Ja valu, palju, palju inimeste valu.

Milliste ootuste ja lootustega lähete uude aastasse?
Võtan uude aastasse kaasa lootuse olla parem arst ja inimene.  Tuua kannatavatele inimestele leevendust. Külvata patsientidele helgust ja rahu. Olla lohutajaks, kuulajaks, mõistjaks.

Käisin täna oma palatid läbi ja soovisin igale patsiendile ilusat jõuluaega, kättpidi, kehvemas seisus vanakestel silitasin pead.  Pärast õed ütlesid, et osakond säras tuledesäras ja need lootuseküünlad põlesid iga patsiendi silmades.

Loodan nii kangesti, et Eestimaal jätkuks igale poole  inimesi, kes läidaksid nüüd, jõulude ajal kümned tuhanded valgusallikad meie inimeste silmades ja et nad põleksid mitte ainult nüüd vaid jätkuvalt.

 

Vaata ka:
Kiirabiarst Mare Liiger Ohmygossip.ee’le: Inimesed, palun, palun ärge olge orjad!
“Ma ei tea, mis sunnib inimesi poliitikasse minema, aga mulle tähendab see meeleheitlikku soovi, et meie, vanema põlvkonna jäljed läheksid siin Eestimaa paesel pinnasel edasi. Unistust, et meie lapsed räägiksid eesti keeles ning sünnitaksid lapsi, kellest kasvaksid oma maad armastavad eestlased,” räägib Soomes töötav ning Eesti Konservatiivne Rahvaerakonna nimekirjas Riigikokku kandideeriv kiirabiarst Mare Liiger Ohmygossip.ee’le.

Mare Liiger Ohmygossip.ee’le: Riigikogu liikmed on laia kaarega kahele kolmandikule Eestimaa inimestest pähe urineerinud
“Oi, kui nüüd seaduste teemal rääkima hakata, siis läheb Issanda päike enne looja kui lõpule jõuda. Küsimus on, mida me muuta sooviksime. Selleks et tervishoid natukenegi inimsõbralikumaks reformida, tuleks muuta kümneid ja kümneid seadusi,” räägib Soome kolinud kiirabiarst Mare Liiger Ohmygossip.ee’le.

Soome kolinud kiirabiarst Mare liiger Ohmygossip.ee’le: Kas ei ole aeg hakata kodumaad tagasi võtma?
“Olen viimasel ajal arutlenud, et kerge on eemalt vaadata ja nuriseda. Kas ei ole aeg hakata kodumaad tagasi võtma? Meie kõik, kes me oleme ära läinud, mitte omal tahtel vaid sunniviisiliselt. Mitte maailma avastama vaid tooma oma perele leiba lauale võõrsil. Kaua veel?? Täna oli huvitav päev – kirjutasin ühe avalduse. Palusin ennast võtta Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmeks,” räägib Eestist Soome kolinud kiirabiarst Mare Liiger Ohmygossip.ee’le.

Mare Liiger Ohmygossip.ee’le: Ilmselt on meil arste ikka veel liiga palju
“Andke mulle andeks, sest tegelikult ma armastan väga seda töökat, vaest, väsinud ja vahel lootust kaotanud osa Eestimaast – minu Inimesi,” räägib Eestis otsi kokku tõmbav ning Soome poole kiikav kiirabiarst Mare Liiger.