OHMYGOSSIP — “Õnneks on rõõmu rohkem olnud, kui muresid. Mis ikka saab rõõmu rohkem tuua ühele kirjanikule, kui ta raamatu ilmuvad ja neid ka ostetakse ja laenutatakse? See ongi kõige tähtsam,” räägib poetess ja kirjanik Margit Peterson Ohmygossip.ee’le.

Margit Peterson, mida sooviksite südamelt ära öelda seoses aasta lõppemisega?
See aasta oli kirju ja pisut keeruline. Edukas oli ta ka ja seda mu loomingu suhtes, kuna mul ilmus kolm raamatut, novellikogu „Virtuaalmees,“ romaan „Rist teel“ ja nüüd alles luuleraamat „Ööde Tütar“, mis on minu senistest raamatutest kõige romantilisem.
  
Sellel aastal tuli juurde ka paar tööpakkumist, töötan nüüd lisaks ajakirjale „Saatus & Saladused“ kaasautorina ka ajalehes „Nelli teataja“ ning ajakirjades „Lemmik“ ja vaimupuudega inimeste ajakirjas „Vaimupuu“ kuna mu oma poeg on haiguse tagajärjel vaimupuudega. Lisaks töötan ma neljandat aastat sotsiaalhoolekandes, ühe inimese isikliku abistajana ning armastan kirjutada.

Millised olid teie rõõmud ja mured aastal 2015?
Õnneks on rõõmu rohkem olnud, kui muresid. Mis ikka saab rõõmu rohkem tuua ühele kirjanikule, kui ta raamatu ilmuvad ja neid ka ostetakse ja laenutatakse? See ongi kõige tähtsam.
  
Kahjuks ei puudunud ka sellest aastast mured, kuna mu vanemal pojal kordusid väga raskekujulised epilepsiahood, mis õnneks tänaseks on rohtude abil saanud kontrolli alla.
 
Ka oma tervis on ohumärke andnud, taastun hetkel keskkõrvapõletikust. Kahjuks mul selle tööga haigekassat ei ole ning tuleb kõik ravimid ja arstivisiidid kinni maksta. See on ka üks põhjuseid miks ma aasta lõpus ameti maha panen.
  
Rõõmu teevad endiselt kirjandusõhtud, mida juba kuuendat hooaega Pärnus korraldan. Viimasel kirjandusõhtul astusid üles näitleja ja kirjanik Merle Jääger aka Merca ning näitleja ja kirjanik Margus Oopkaup.
 
Ka isikliku elu üle ei saa nuriseda.

Milliste ootuste ja lootustega lähete uude aastasse?
Uude aastasse lähen suurte ja uute lootustega. Ilmumas on mu lasteraamat „Petu“, mis on kirjutatud peaaegu mu lapsepõlvest. Ennustan ilmumist jaanuaris või veebruaris. Lisaks on veel mõni raamat ilmumas, millest vara rääkida.
 
Uuel aastal jätkan ka Pärnu kirjandusõhtute korraldamisega, aga seda juba uues kohas. Jooksvat infot nende kohta leiab minu Facebooki ajajoonelt. Kolin pisut suuremasse ja avaramasse kohta üle, kuna Gruusia restoran Kolhethi jäi lihtsalt kitsaks. Lisaks on meil ühe teise Pärnu kirjandusguruga suured plaanid, millest on ka vara rääkida.
  
Uuelt aastalt ootan ma inimestelt eelkõige rohkem tolerantsust ja kaasinimeste vastu hoolivust. Üha kiirema ja närvilise elutempo juures langeb inimesi aina rohkem depressiooni. Helistage vähemalt lähedastele rohkem, kui te külla ei jõua. Olge sallivamad kaasinimeste vastu, ärge nähke viga seal, kus seda ei ole, vaid vaadake enda sisse. Tihti peitub viga meis endas. Armastust! Olge hoitud!

Foto Tiina Azojan Margit Peterson koos poja Germoga
Margit Peterson koos poja Germoga.
Foto: Tiina Azojan