OHMYGOSSIP – Youtube videodega kuulsaks saanud soomlanna Sara Forsberg leiutas Star Wars filmile uue tulnukakeele, kirjutab Nyt.fi

Netikuulsus Sara Forsberg, tuntud ka kui SAARA, leiutas Star Wars (Eesti keeles film Tähtede sõda) uue filmi jaoks The Force Awakens tulnukakeele. Filmitootja sõnul palusid nad Saral luua uus keel, mida tulnukad omavahel räägivad.

Sara pidas seda kõike poolteist aastat saladuses. “Kui ma sain selle kohta meili, siis arvasin, et see on mingi nali, kuid üsna ruttu selgus, et see tööpakkumine oligi reaalne,” meenutab Sara. Talle ei esitatud erilisi nõudmisi, vaid Sara pidi meilile saadetud paar lehte Star Wars The Force Awakens filmi käsikirjast tulnukakeelde tõlkima. Tema looming aktsepteeriti kiiresti, kuid Sara oma häält filmis ei kuule, ta õpetas arvuti salvestuste teel tulnukakeele selgeks näitlejatele.

Ainukene tingimus oli see, et Sara ei tohtinud asjast mitte kellelegi rääkida enne Star Wars The Force Awakens filmi esilinastust. Sara tunnistab, et ta polnud enne tähtsa tööülesande vastuvõtmist ühtegi Star Wars filmi kunagi vaadanud, sest ta pole ulmefilmide fänn.

Sara Forsberg sai kuulsaks aastal 2014, mil ta laadis Youtube üles enda video “What Languages Sound Like to Foregners”, kus ta imiteeris erinevaid maailma keeli.