OHMYGOSSIP — Aastal 2013 võttis Soome Idolsist osa lummav roosade kiharatega Alma Miettinen. Soomlannast räppar Sini Sabotage, kes istus aastal 2013 Idolsi žüriipingil, oli kahtlev, kas mõni osaleja suudab esitatava looga tema hinge puudutada. Alma osutus aga niivõrd fantastiliseks, et edasisest sai unelmaid täitev ajajärk, kirjutab Iltalehti.fi

2013 aasta kevadel tõusis räppar Sini Sabotage (õige nimega Sini-Maria Makkonen) pinnale looga “Levikset repee” ja juba sama aasta sügisel määrati ta värske Idols saate kohtunike hulka.

Sini´l ja teistel kohtunikel oli selja taga juba 13 tunnine tööpäev, kui žürii ette astus üks viimastest: roosade juustega Alma Miettinen.

“Ta tuli ja laulis ja ma lihtsalt vaatasin teda suu ammuli. Saate kohtunike ridadesse istuma minnes olin põnevil, et kas osalejate hulgast leidub kedagi, kes minus mingeid tundeid ärataks. Ja Alma oli esimene ja ainus sel päeval, kes meelde jäi,” kirjeldab Sini.

Sini võttis eismesel võimalusel Almaga ühendust ja soovis temaga kohtuda. Juba 2 nädalat peale Idolsi kohtumist esines Alma koos Siniga viimase kontserdil – see kooslus oli nii publiku, kui ka lauljate endi jaoks imeline.

Sini ütleb naeratades: “Kui nägin Almat, teadsin kohe, et hakkame koostööd tegema.”

Idolsi kohtuniku ning võistleja suhe muutus kiiresti sõpruseks ning Alma hakkas tihti esinema Sini soojendusena või taustalauljana.

Alma aga oli paraku veel alaealine ning kui esinemine toimus baaris, smuugeldati teda sinna salaja. Nooruke Alma otsustas siiski jääda veel seniks tagaplaanile, kuni koolitee on lõpuni käidud.

Kuna Sini oli oma karjääri jooksul saanud palju professionaalide toetust, soovis ta ka Almat aidata nii palju, kui vähegi võimuses oli. 

Nüüdseks on Alma kogunud endasse palju enesekindlust.

“Kaks aastat tagasi olin ‘way more’ ebakindel. Nüüd on väga selge, kes ma olla soovin. 2 aastat tagasi arvasin naiivsena, et mäng on selge, teen, mida teen ja mussi tuleb,” ütleb elukogenum Alma.

Sini ei leidnud algselt oma muusikaplaadi jaoks laulukirjutajat, kellega mõtted samastuks. Almaga kohtumisel sai laulude tegemine tõsise hoo sisse.

“Kutsusin Alma enda juurde ning märkasime, kui sarnasel lainel me oleme,” meenutab Sini.

Algselt oli Alma alati arvanud, et laulab tulevikus kellegi teise kirjutatud laule, olenemata, et ta on ise laulukirjutamise osas väga andekas. Nüüd aga ei kujutaks ta iial ettegi, et peaks kellegi teise kirjutatud laule laulma, sest see muudaks tema olemust. Sini näeb Almas väga suurt laulukirjutaja potensiaali ning lubas naise huumori mõttes aknast alla visata, kui too endasse rohkem uskuma ei hakka.

Alma sai mõnda aega tagasi väga meeldiva uudise osaliseks – ta sõlmis Saksamaal maailmakuulsa Sony/ATV muusika kirjutamise kompaniiga lepingu. Lepingu alusel on naisel õigus kirjutada muusikat nii endale, kui teistele artistidele.

Sini ja Alma ühiseks omaduseks on endast maksimumi nõudmine. “Aga tuleb meeles pidada enda üle uhkust ka tunda. Almal on see sama omadus, mida ka ise järgin – oskus endast palju nõuda,” ütleb Sini edasiviiva omaduse.

Alma alustab oma karjääri sooloartistina. 

Sini on rõõmus, et Alma on saanud rahulikult kahe aasta vältel karjääriga tegeleda, vastupidiselt talle endale, kui ühe ööga täheks tõusis. “Oma kogemuste põhjal julgen väita, et mida rahulikumalt see tuleb, seda paremini püsib ise nö ärkvel,” arvab Sini.

Kuula Sini ja Alma ühistöö vilja SIIT