OHMYGOSSIP – Kõike poplaarsem soomlane sotsiaalmeedias on lapsevpõlves Lahtis elanud ning sealt Los Angelesse kolinud Helan Abdulla (tuntud ka nime all Helly Luv), vahendab Iltasanomat.

Kõik Helan Abdulla jälgijad teavad, et isegi Soome kuulsaimal räpparil Cheek‘il (Jare Tiihonen) pole nii palju jälgijaid Facebookis ja Instagramis kui Helly’l. Jarel on Facebookis 229 000 jälgijat ja Instagramis 221 000, kuid Soome-Kurdi laulja ja näitleja Helly Luv saab ülekaalukalt esikoha oma 1,6 miljoni Facebooki jälgijate arvuga ning sellele lisaks on tal ka Instagramis 395 000 fänni.

Helly Luv on saanud populaarseks ka Youtube lehel, seega on tal kokku lausa 2 miljonit jälgijat. Need numbrid on tõstnud Helly Soomes esikohale soomlaste võrdluses ja sotsiaalse meedia kaudu jälgitud inimeste seas. Ta on kogunud Youtubes miljoneid klikke tänu enda provokatiivsetele muusikavideodele ja kindlaid seisukohti võtvatele lauludele.

Helly Luv’i kahte muusikavideot Youtubes on vaadatud kokku 7,9 miljonit korda. Lood on filmitud terroristide organisatsiooni ISISe tugikohtade läheduses ning laulud räägivad Kurdi natsionalistidest, mis on tekitanud radikaalsetes islamistides ja ISISes raevu. Laulja on saanud mitmeid tapmisähvardusi ja sellele on tähelepanu pööratud ka rahvusvahelistes maailma suurimates meediakanalites ja televisioonis, mis on aitanud kaasa ka Helly lauljakarjääri edenemisele.

Helly Luv’i Twitteri jälgijate hulgas on ka Ameerika Ühendriikide president Barack Obama.

Helan Abdulla on sündinud Iraagis ja kolinud pagulasena 1-aastasena Lahti. Hiljem kolis ta Soomest Los Angelesse, et 18-aastasena oma unistused artistina Ameerikas täide viia. Pärast rasket tööd lõi ta läbi eelmisel aastal “Risk it all”-looga. Abdulla elab peamiselt Los Angeleses, aga tema teine kodu on siiski Lahtis, kus elab tema pere.

Kust aga pärineb Iltasanomat info pole teada. Üle maailma tunnustatud www.socialbakers.com näitab sootuks teisi isikuid Soome sotsiaalmeedia (nii Facebooki, Instagrami kui ka Twitteri) võimsamate inimeste seas.

Foto: Helan Abdulla( Instagram @hellyluv)

Save

Save