OHMYGOSSIP — “Puudu on töökohtadest, kuna kõigile sobivat siin ei leia ja kehvale majandusele ei ole palgad inimväärsed äraelamiseks. See on üleriigiline murekoht üldse,” räägib juba ligi aasta aega töötuna olnud Innele Õispuu Ohmygossip.ee’le töötute muredest ning elust Rakveres. Hädas naine on pöördunud isegi Facebooki sõprade poole, et leivakäärd lauale saada! 

Innele Õispuu, kui kaua te olete juba töötu olnud ning kuidas on olnud siiani lood Töötukassas käimisega?
Olen töötu alates selle aasta veebruarikuu algusest saati. Rakvere Töötuametis on tegeletud väga tublisti. Sealsed inimesed on väga töökad ja juhtumikorraldaja kohus on aidata inimestel lahendused leida.Väga kiidan Tiiu Pallon´it, kes minuga järjepidevalt töötab ja toetab mis saab. Ikka üritan edasi järgmisele ettevõtluskoolitusele pääseda, on valiku ees ka arvutikoolitus ja hetkel olen pakkunud end ühte töökohtagi.

Millist tööd te teha oskate ning millist tööd otsite töötuna praegu?
Olen töötanud elu jooksul Rakveres Normas mänguasjade valmistajana, kalatöötlejana kalakombinaadis, puhastusteenindajana, õmblejana masstöös kui ka õmblusateljees ja viimane töökoht oli Rakvere Polikliinikus puhastusteenindaja-töödejuhataja. Arvestades oma oskustega, siis kõige nendega oleksin nõus jätkama. Õmblejana masstöö jätaksin siiski tagaplaanile, pideva sundasendi tõttu. Oleksin ka huvitatud käsitööpoes töötamisest müüjana ja kus samal ajal teeks ka ise midagi valmis. Olen valmis ka õppima töö käigus ja selliselt õnnestub mul ta suurepäraselt. Õmblejaks ma nii õppisin kord Haljalas Rootsi tippettevõttes “Kurt Kellermann”. Meelsasti oleksin tööstuses kvaliteedi kontroll või pakkija. Miks mitte ka mujal tööstustes pakkijana isegi. Osa saanud uue õmblusfirma alustamise juures, kus sai valmis tehtud näidised, mille alusel sai firma tööle asuda. Olnud õmblejatele abiks, juhendanud , õpetanud teisi. Võib pakkuda hotelli toateeninduse tööd, huvi on sellelegi, Rakvere Aqva Spa näiteks.

Mis on Rakveres teie arvates väga hästi ning mis puudub, või jätab soovida?
Rakveres on suurepärane, et sel aastal on lausa linnas kolm tänavat teeremonditöödel. Võidu tänav saab ka novembri lõpuks valmis. Tehakse ka kõnniteedki samal ajal korda. Käimas oli tõsine torude vahetus. Ilus on vaadata, kuidas Bussijaama vastas kortermaja on samuti käsile võetud ja asutud maja renoveerimiseks. See maja ei pea aastaid enam sooja ja küttearved on suured. Puudu on töökohtadest, kuna kõigile sobivat siin ei leia ja kehvale majandusele ei ole palgad inimväärsed äraelamiseks. See on üleriigiline murekoht üldse. Soovida jätab Rakvere Bussijaama tagune, kus jalgratta hoidlas kipuvad pingil magama purjus inimesed ja kesklinnas on üldse pingid purjus inimeste poolt määritud, kuhu korralik inimene istuda ei julge. Raske on vaadata kodutuid, kes põhilise päeva veedavadki just jalgrattahoidlas juues ja magades. Sinna väga ei julge jalgratast jätta.

Hiljuti palusite Facebookis rahalist abi. Kas raha annetati ning kui palju ja kes annetas?
Nii see oli, kuna aeg on hetkel nii keeruline ja muret tekitav, kui jääb vajaka söögirahast. Raske tundega ma selle pöördumise üles panin, kuid sõber ikka sõpra hädas aitab. Väga isegi ei jagatud mu pöördumist fb-is ja seega väga abi ei tulnud. Probleem on ju puhtalt majanduses. Tuli ka vastulööke, kus ei mõistetud minu muret ja ei teata, ei olda kursis, kui võitlusrikas on üldse töökoht leida. Raha annetajaid oli kaks mulle armsad naised. Selgeltnägija Kristi ja Senni Kruus, kes kokku ulatasid mulle abikäe 45 euroga. Olen ülitänulik selle heateo eest ja kindlasti ma aitan abivajajaid, kes tõesti abi peaks vajama.

Lisaks enda muredele olete proovinud aidata ka Igor Udumäed, kes majapõlengus kaotas oma kodu. Kuidas Igoril läheb ning kelle poole olete pöördunud, et teda aidata?
Kui ma Igor Udumäed fb-is meedia vahendusel nägin, tärkas kohe minus tahe, et ma pean teda toetama nii vaimselt kui ka mõtlema sellele, et tal on rahalist abi vaja. Olles varasemast teadlik, et neil puhkudel on õigus avada annetusarve, inimene kaotas ju kodu. Võtsin ühendust kirja teel linnapea Mihkel Juhkamiga, uurides, mis võimalused on linnal. Selge on see, et annetusega saame Igorit aidata. Igor on küll kätte saanud sotsiaalmajas korteri, kuid raha ja töökohta tal ei ole. Abitoetusest ei piisa. Tahan sellest rääkida siis, kui olen temaga saanud teha intervjuu ja kindlasti kutsuda inimesi üles, aitama Igorit.

ARMAS EESTIMAALANE! AITA ALATI KUI SAAD – SÕPRA TUNTAKSE HÄDAS! NÄE, MÄRKA JA HOOLI!