OHMYGOSSIP –  Leidsin mõned nipid, kuidas looduslikult ja loomulikult beebit välja meelitada. Need ei pruugi mõjuda kõigile, kuna kõik me oleme erinevad ja kõik oleneb ka, kuidas raseduse ajal oled olnud.

Muid esilekutsumisi me teame – SSS, aktiivne liikumine, rinnanibude stimuleerimine jne. Ma hakkasin seda listi koostama, kuna kõik need tüüpilised esilekutsumise viisid ei ole üldjuhul mõjunud ja siit tekkis ka huvi, et mida räägib meile ajalugu ja alternatiivmeditsiin. Vana-egiptlaste ja hiinlaste meditsiin ja ravimeetodid on siiani kasutusel tänapäeva meditsiinis.

1. Ananass
Ananass siis sisaldab ensüümi nimega bromelaiin, mis aitab pehmendada emakakaela ja tuua esile sünnituse. Kuid kuna üks ananass sisaldab väheses koguses bromelaiini, on vaja umbes 7 ananassi ära süüa, et mingisugunegi toime sellel oleks. Sellises koguses annab ära süüa ja kõhulahtisus on garanteeritud, kuna see sama ensüüm ka soodustab seedimist. Kui kellelgi mahti proovida, siis kindlasti eelistada värsket ananassi, konservidele. Kõige rohkem bromelaiini sisaldab just see kõva ananassi sisu. Teaduslikult ei ole tõestatud toime- tuleb enda peal katsetada.

Minul näiteks ananass pani mingid protsessid tööle, kuid ma polnud pea terve raseduse vältel ananassi söönud. Esimesel trimestril sai siin ja seal natukene seda söödud, kuid siis millegipärast lõpetasin.

2. Sinine ja must cohosh
Sajandeid on ämmaemandad kasutanud nende taimede segu, et sünnitegevust kiirendada, samuti toob see esile sünnituse (pole garanteeritud). Indiaanlased kasutasid nende mõlema, musta ja sinise cohoshi segu, et stimuleerida sünnitegevust. Soovitatakse seda segu eriti neile, kellel 40 nädalat täis.

Sinine cohosh lõdvestab emakat ja sellega aitab ära hoida sünnitegevuse alguse. Eriti soovitatakse seda neile, kellel oht katkemisele. Arvatakse, et mustal cohoshil on sarnane toime nagu östrogeenil, kuid teadlased ei ole kinnitanud seda.

Kasutamine :
1) Maga end välja
2) Järgmisel hommikul lisa 10 tilka sinist ja 10 musta cohoshi sooja vette ja joo ära.
3) Tee sama segu iga tunni tagant, nii 5 tundi.
4) Söö kerge lõuna
5) Võta uuesti segu iga tunni tagant, kuni õhtusöögini
6) Kui kokkutõmbeid pole alanud, siis lõpeta ja proovi uuesti 3-4 päeva pärast.

Nõuanded:
Kui võtad segu, siis ole aktiivne. Kõnni ringi, korista või käi poes süüa ostmas. Mida rohkem aktiivsem oled, seda suurem võimalus, et kokkutõmbed algavad.

3. Vaarikalehe tee
On vastakaid arvamusi sellele, kuid öeldakse, et kõige paremini toimib vaarikalehe tee siis, kui sünnitegevus on juba alanud. Tõstab emaka lihaste toonust, töötavad siis efektiivsemalt. Soovitatakse hakata seda jooma 32 rasedusnädalast, kuna järsult jooma hakates võivad tekkinud kokkutõmbed lapsele stressi tekitada.  Ei soovitata neile, kellel eelnev sünnitus kestis alla kolme tunni, kellel on eelnevalt keisrilõige olnud, enneaegne laps, kui laps on tuharseisus, kõrge vererõhk või kes ootab kaksikuid.

4. Akupunktuur
On tõestatud, et 70% naistest, kes on käinud pärast 39ndat nädalat akupunktuuris, on alanud sünnitegevus. Eestis tuleb muidugi otsida pädevat inimest, kes sellega tegeleb ja kes on omal alal profesionaal (litsenseeritud ja vähemalt kolme aastane kogemus). Kindlasti on see hea alternatiiv esilekutsumisele, mis üldjuhul on ebameeldiv nii emale kui ka lapsele.

5. Riitsinusõli
Riitsinusõli on tuhandeid aastaid vanad egiptlased kasutanud sünnitegevuse esilekutsumiseks. Õli toimib kõhulahtistina, stimuleerides kõhtu ja samuti ka emakat.

1 teelusikatäis riitsinusõli segada klaasitäie apelsinimahlaga. Õli küll ei segune hästi mahlaga,kuid kui raputada tugevalt peaks ajutiselt segunema ja sa ei pea tundma õli lõhna. Võid korrata 12 tunni pärast. Kindlasti enne tarvitamist magada end välja ja juua palju vett, et kehas ei tekiks vedelikupuudus. Riitsinuseõli soovitatakse neile, kellel tähtaeg kohe täis või üle kantud.  Mitte mingil juhul enne 38 ndat nädalat.

Allikas: Maris A / koduotsides.blogspot.de