OHMYGOSSIP — Teist järeltulijat ootav soomlanna Viivi Avellá kannatab sünnitushirmu käes. Tegu ei ole tavalise hirmuga, vaid sellisega, mis võib rasedust ka ohtu seada. Ta on otsinud näiteks abi lõõgastavatest joogaharjutustest, vahendab Mtv.fi 

Meedia alal tuntud Viivi Avellá on viimast vinti lapseootel, tema teine laps peaks sündima järgmisel kuul.

“Mõnel naisel võib raseduse ajal tekkida migreen, mõnel lööve, aga minul tekkis esimese lapseootuse ajal kirjeldamatult suur hirm sünnituse ees,” ütleb Viivi Avellá.

Esimest last oodates muutus hirm probleemseks.

“Nägin õudusunenägusid, kus olin parasjagu sünnitamas ning alati juhtus midagi õudsat, näiteks kas laps oli vigastatud või suri. Ärkasin keset ööd higisena. Päeval aga tabasid mind paanikahood ning tajusin, kuidas süda tahtis rinnust välja peksta,” paljastab naine oma tunded ja kogetud emotsioone.

Viivi leidis professionaalilt abi, et oma hirmuga toime tulla. Teda suunati spetsiaalsele kursusele ning psühholoogi vastuvõtule.

“Käisin koos psühholoogiga ka sünnitusosakonnas, mille eesmärk oli minu hirmu vähendada. Kui kõndisime mööda koridori, tuli ühest toast välja haiglatöötaja, kes kandis seljas verist vastsündinud beebit. Peale seda ma toimunut ei mäleta, sest varisesin põrandale kokku,” kirjeldab Viivi oma dramaatilist kogemust.

Lõpuks oli naisele määratud esimene laps ilmale tulema 36-ndal nädalal ja keisrilõikega. Tulevase beebi sündimise aeg on samuti planeeritud novembri teise poolde, keisrilõikega.