OHMYGOSSIP  — Kas sul on mõni sõber või töökaaslane, kelle negatiivsus on ärritav ja muudab ka sinu meele mustaks? Siin 6 nippi soomlaste poolt, mille abil tuled olukordades toime, kaotamata oma positiivset ellusuhtumist, kirjutab Anna.fi.

1. Ole objektiivne
Kuna negatiivsetel inimest jagub kriitikat igas suunas, saavad nad vestluskaaslase kommentaaridelt indu juurde. Pea meeles, et negatiivselt meelestatud inimese kommentaarid üldiselt ei ole isiklikud rünnakud.

Ära võta kommentaare isiklikult ja ole võimalikult objektiivne. Ürita mõttetuna tunduvaid märkuseid vaadata kõrvaltseisjana ja leia neile parim põhjus. Erinevatest vaatenurkadest võib tööalaselt isegi kasu olla.

2. Ära lase kaeblejal sinu üle võimust võtta
Negatiivselt meelestatud inimestel on komme ainult halbadest asjadest rääkida. Tavaliselt nad unustavad positiivsed asjad sootuks. Lisaks nad võivad olukordi üle paisutada, mis muudab teema oluliselt hullemaks, kui see tegelikult on.

Kui puutud aina enam kokku inimestega, kes räägivad pidevalt samadel teemadel, proovi ise ohjad võtta ning vestlusteemat vahetada. Kui ta pöördub tagasi eelneva lemmikteema juurde, ära mine kritiseerimisega kaasa. Vasta tema lugude puhul napisõnaliselt, näiteks: “selge”, “okei” vms. Alati, kui vestlus läheb positiivsete teemade peale, võid vabalt ja innukalt kaasa vestelda. Kui sellised olukorrad juhtuvad tihti, hakkab ta aru saama, millistest teemadest on rohkem ja meelepärasem vestelda.

3. Vali sobivad vestlusteemad
Kas tunned mõnda kaaslast, kes hakkab alati samadel teemadel vestlema? Lõpeta nende teemade puhul kaasarääkimine.

Alati ei pruugi negatiivsetesse vestlustesse laskuda süvitsi. Proovi jututeemad üle viia näiteks heade filmide, harrastuste, ühiste tuttavate või rõõmsate uudiste peale. Positiivsetest teemadest vestlemine tagab alati hea tuju ning muudab inimesed lähedasemaks.

4. Too negatiivse mõttemaailmaga inimese ellu soojust
Sageli need, keda on kõige raskem armastada, vajavad seda tegelikult kõige enam. Tavaliselt teevad nad lisaks teistele ka iseennast maha ja negatiivsus on lihtsalt üks viisidest ennast maailma ja ebaõnnestumiste eest kaista.

Üks parim viis aitamiseks on märgata teises positiivseid külgi ja jagada kiidusõnu ootamatul hetkel. Ta võib alguses olla üllatunud ja isegi tõrjuda kiidusõnu, aga võid kindel olla, et sisimas on ta liigutatud.

5. Kohtu inimesega seltskonnas
Kui negatiivse mõttemaailmaga inimest kohata rohke rahva hulgas, on palju lihtsam sujuvalt minna kellegi teisega suhtlema. Lihtsam on olla objektiivne, kui ei vestelda ainult kahekesti omavahel.

6. Väldi hädaldajaid
Mõtle järgi, kui palju sa soovid veeta oma aega, kuulates hädaldamist. Kui eespool mainitud nipid ei toimi, tasub selliste inimestega suhteid piirata või koguni üldse lõpetada. Kui tegemist on lähedase inimesega, tasub asjast avameelselt rääkida. Teine inimene peab aru saama, kui tõsiselt pidev negatiivsus mõjutada võib.

Avafoto: Pexels