“Vihahoos lennutatud koletud, isekad ja inetud sõnad saadavad mind tänaseni,” avaldab Kerdo Mölder Ohmygossip.ee´le tumedaid seiku oma minevikust. Mees on kindel, et sõnad on võimsamad kui üks kõik millised relvad.

Kerdo Mölder, kas mäletate oma esimest armumist/armastust?
Oojaaaa, mäletan. Olin siis lausa 10 aastane, kui olin pööraselt juba armunud. See tüdruk käis meie hoovis igal suvevaheajal (oi kuidas ma ootasin igal aastal suvevaheaega). Tema kaunid, pikad ja valged juuksed ei lähe eal meelest ning meie ühine rõõmus aeg toob tänagi naeratuse suule.

Suurem ja tõsisem armastus tuli mu ellu siis kui sain 18, kahjuks see purunes.

Kas usute armastusse esimesest silmapilgust?

Kindlasti, muidugi, see on täiesti võimalik ja loomulik.

Milline on olnud siiani ilusaim kingitus ning mälestus, mida teie armastatu teile on teinud?

Vabaduse ja õnnetunne, mõistmine ja arusaamine ning koos elu nautimine oli suurim kingitus mida mulle kinkis keegi, kes kahjuks siit ilmast lahkus. See muutis aga minu elu täielikult ning selle õppetunniga tahan kõigile südamele panna, et sõnade võim siin ilmas on võimsam ja valusam kui nool südamesse, rusikaga näkku või mistahes muul viisil haiget tegemine. Öeldud sõnu ei saa iial muuta ega tagasi võtta ja kahjuks juhtus ka minuga nii. Isegi veel hullemini, ma ei saa neid iial tagasi võtta. Vihahoos lennutatud koletud, isekad ja inetud sõnad saadavad mind tänaseni ja olen aru saanud, et sellest ei vabane ma iial. Kahjuks juba järgmine päev, peale koledate sõnade loopimist sai selgeks, et need jäidki minu viimasteks sõnadeks temale ja see valu, uskuge, on tapvalt valus. Seepärast ei mõista ma, kust ometi võtavad inimesed nii suure julguse ja õiguse külvata oma lähedased või kaasmaalased üle nii jubedate ja inetute sõnadega. Miks ometi tehakse sõnadega teistele nii palju haiget…?  Palun, ütleme üksteisele rohkem ilusaid sõnu!

Kas olete abielus, vabaabielus? Kui oluliseks peate abielu üldse. Mida ilusat meenub teile teie esimesest kohtumisest/kihlusest/pulmapäevast/?
Mina olen hetkel ootel, armastuse ootel! Kuid minu jaoks on abielu lihtsalt üks seadus, kuid ükski seadus ei saa määrata tundeid ja armastust. Muidugi, kelle jaoks on oluline materiaalne kindlustus siis muidugi on abielu ainuõige valik.

Kui näete avalikes kohtades inimesi suudlemas, kas see häirib teid või peaks intiimsemad asjad magamistoa seinte vahele jätma?

Miks peaks häirima? Miks peaks oma armastuse vaid magamistuppa jätma? See on ju nii ilus, siiras ja puhas tunne, et kuulubki näitamiseks kogu maailmale ja tõeline armastus ongi ju selline, mida tahaks tervele maailmale röökida.

Muidugi iseasi, kas 3 korda päevas tasub FB postitada oma musiga erinevas poosis pilte ja teavitada fb sõpru igast oma tegemisest kallimaga (nunnuga söömas, nunnuga musitamas, nunnuga õues, nunnuga poes, nunnuga bussis, nunnuga voodis jne jne), selle kohta on mul teine arvamus, pigem annab see tooni, et miski on valesti, miski pole kindel ja paar on ebalev oma suhtes. Kui ma naudin oma tõelise armastusega suuri tundeid ja armastust, siis poleks mul aega ega tahtmistki seda 3-5 korda päevas terve Facebookiga jagada. Need on ju meie hetked, meie tunded ja meie aeg, jäägu see meile. Aga avalikult suudelda, jumala eest, andke tuld!

Milline võiks olla see retsept, mis hoiab armusuhet värskena?

Esimesena soovitan kuulata Respekti laulu „Lase elada“, sealt leiab esimese retsepti. Teiseks arvan ma, et suhtesse tuleks rohkem vabadust lasta, ütelda näiteks üheskoos JAH millelegi pöörasele on nii vabastav ja nii palju ühendav. Teha koos midagi pöörast ja vabaneda koos pingetest.

Mina läksin näiteks oma eksiga keset novembrit telkima – tegime pikniku ja lõkke ning telkisime mitu päeva mere ääres, tõeliselt vabastav. Ärge laske elu pingetel ja probleemidel teie suhtest võitu saata, leidke alati midagi, mille üle naerda ja mis teid rõõmsaks teeb ja iial, mitte iial ärge hakake oma kaaslast omastama, teda piirama või ebausaldama.  Olen alati arvamusel, et headus võidab kõik, seetõttu soovitan katsetada vihaste kõnede või sõnumite asemel hoopis taktikat „Kallis, tule juba koju, nii ootan Sind, tegin Sinu lemmiksööki ja luban, et ei riidle ega õienda Sinuga, igatsen nii väga…“ – proovige sellist taktikat näiteks ka siis, kui Sinu kaaslane on mitu päeva peo peal vms.  Uskuge, headus on võidurelv!

Lisaks, vaidlused ja probleemid püüdke KOOS lahendada, mida rohkem inimesi, sõpru ja lähedasi oma probleemidesse kaasate, seda hullemaks te selle teete. Probleemid ja vaidlused peaksid olema just need, mis peaksid jääma teie koduseinte vahele. Minu sõbranna ütles nii, minu ema ütles nii, minu sõber ütles nii… kõige totramad väljendid ju.  Oluline on see mida sina ja teie koos tunnete – see on ju teie suhe ja teie armastus, ärge laske teisi inimesi seda korrastama või dikteerima, see on taas üks hävitav faktor. Kuna ma ise olen suur romantik ja armastan teha üllatusi, siis soovitan ka teistele, tehke üksteisele üllatusi ja igal võimalusel võtke midagi romantilist ette.

Mida soovitaksite üksikute inimestele kaaslase leidmiseks?

Leidmiseks? Kas kaaslast ja armastust tõesti peab otsima? Mina arvan, et armastuse otsimine on justkui saatusele vastu võitlemine. Õige armastus leiab su ise üles ja tuleb ise sinuni. Esmalt peab ennast vabaks laskma ja siis jääda iseendaks, igal pool, igas olukorras ja just siis, kui sa teda oodatagi ei oska, seisab ta sinu ees.