OHMYGOSSIP — Soome-Nigeeria juurtega Lola Wallinkoski kirjutab oma elulooraamatus väga isiklikust ja traumaatilisest kogemusest, vahendab Ilta-Sanomat.

Sündmus leidis aset 2000-ndendate alguses. Naine oli paarisuhtes olnuna mehega vestelnud laste saamisest.

“Mees soovis lapsi ja kinnitas, et oleks suurepärane isa,” ütleb Lola Wallinkoski.

“Ta oli kogu sellest teemast väga vaimustunud ja veenis mindki. Otsustasime proovida ja ma jäin kohe lapseootele.”

Kui mees kuulis rasedusest, oli ta ühtäkki seda meelt, et pere loomiseks ei ole veel õige aeg. Lisaks jõudis ta järeldusele, et ka majanduslikel põhjustel ei oleks isaks saamine veel õige otsus.

“Ma sain aru, et ta ei kavatse isaks saamise nimel pühenduda ja et abort on kõige õigem lahendus.”

Lola otsustas üksi asjad korda ajada, ilma meheta.

“Ainuke, kes mulle tollal tuge pakkus, oli ema. Tegin abordi detsembri alguses, aastal 2000. Peale haiglast välja pääsemist läksin sõbra juurde ööseks, mitte mehe juurde koju. Selle põhjal võis hästi aru saada, milline meie suhe oli.”

“Abordi tegemine oli raske ja traumeeriv kogemus, aga õige lahendus. See muutis meie suhte pöördumatult. Suhe hakkas kohe libisema allamäge, ma tundsin end reedetuna. Teesklesin, et minuga on kõik korras, aga reaalsuses olin täiesti katki.”

“Alles hiljem, kui olime juba lahku läinud, tunnistasin, et ma ei saa seda talle iialgi andestada,” ütleb raske tee läbi käinud naine.

 

Loe lisaks:

Lola Wallinkoski: Missil ei piisa ainult ilust ja tarkusest, et laias maailmas läbi lüüa
Lola Wallinkoski on Soome-Nigeeria päritolu modell, kes valiti Miss Soomeks aastal 1996. Lola on arvamusel, et tänapäevasest Miss Soome võistlusest ollakse täiesti valel arvamusel. 

Endisele Soome missile Lola Wallinkoski’le saadeti pornopilte
1996. aastal Miss Soomeks valitud Lola Wallinkoski’l oli raske peale missiks saamist. Sel aastal Miss Soomeks kroonitud eksootilise välimusega Sara Chafak kinnitas juba varem, et tema ei ole Soomes rassismiga kokku puutunud. Sama ei saa väita aga Lola Wallinkoski.