“Mis seenelkäiku puudutab, siis on seenel käimine üks raske töö. Pikalt tuleb tatsata kummargil mööda metsa, hinges eksimise hirm ja siis veel need ründavad putukad – sääsed, põdrakärbsed ja vastikud puugid,” räägib Marina Riisalu Ohmygossip.ee´le.

Marina Riisalu, kas käite ise seenel, või ostate neid turult või kauplusest?
Elan sisuliselt metsas ja kui seened ise hoovi peale trügivad, nagu seda eelmisel aastal juhtus, siis korjan ikka ära küll. Meie pere väga suur seenesõber ei ole, seega turule neid ostma ei tõtta. Vahel, kui poes näiteks austerservik letil oma kauni välimusega meelitab, ostan ja kohe ka toiduks valmistan.

Millised seened kuuluvad teie lemmikute hulka?

Lemmikud on puravikud, kukeseened, kuuseriisikad ja võiseened.

Kas tunnete hästi seeni, või korjate ainult teatud seeni, mida hästi tunnete?

Hea seenetundja ma ei ole ja kindlasti korjan ainult neid seeni, mida tunnen.

Teate ehk mõnda head seeneroa või marineerimise retsepti?

Retsepti soovitamise osas jään küll hätta. Ise otsin alati retsepti kokaraamatust. Seda ka marineerimisel, sest alati saab iga kord maitstes midagi muuta ning väike erisus ongi tagatud.

Kas ja kui tihti te ise kedagi seenele saadate ja millal oli viimati taoline olukord?

Kui see küsimus on naljaga esitatud, siis ei saada ma kunagi kedagi seenele, pigem kuhugi mujale aga sedagi korda hetkel ei suuda meenutada.

Mis seenelkäiku puudutab, siis on seenel käimine üks raske töö. Pikalt tuleb tatsata kummargil mööda metsa, hinges eksimise hirm ja siis veel need ründavad putukad – sääsed, põdrakärbsed ja vastikud puugid…