OHMYGOSSIP – Tüütu topeltlõug mõjub ebaesteetiliselt? Nüüd ei pea sellest lahti saamiseks mõtlema üldise kaalulanguse, lõikuste ega kõrge kaelusega särkide peale, sest on leitud lihtsam ja põnevam alternatiiv.

Juba aastast 2010 on USAs levinud protseduur nimega CoolSculpting, mis aitab lokaalselt rasva põletada. Protseduuri käigus külmutatakse rasvarakke nii kaua, kuni need surevad. Põhiliselt on kasutatud seda meetodit kõhu ja reite salendamiseks, kuid eelmisel nädalal kiitis USA tervisekaitseamet heaks CoolSculptingu noorema õe – CoolMini. Viimane on mõeldud lisakilode eemaldamiseks väiksematest kohtadest.

Kuna 68% ameeriklastest kannatab liigsete lõugade all, siis otsivad arstid ja teadlased innukalt uusi mooduseid, kuidas seda probleemi vähendada. Varem on USA turul olnud Kybella süstid, mis eemaldavad rasva, kuid need on osutunud väga aeganõudvateks ja tülikateks. CoolSculptingu puhul aga kinnitatakse, et 20% lõuaaluse rasva eemaldamiseks on vaja teha vaid üks kuni kaks tunniajalist külmutus-sessiooni. 

Tänu väga madalale temperatuurile ei ole protseduuri ajal mingit valu, küll aga võib esineda hilisemat paistetust, punetust või sinikaid. Külmutamise tulemust võib näha juba kolme nädala pärast, kuid suurimat muutust on märgata ühe kuni kolme kuu pärast. Uskumatutest tulemustest hoolimata ei ole just kõik kindlad, kas tasub kohe kõrge kaelusega sviitrid nurka visata – New Yorgi ülikooli meditsiinikooli dermatoloogia professor muretseb, kuidas võivad ülimadal temperatuur mõjutada kaela õrnu osasid. Ameeriklased ei lase end sellest aga häirida ja seetõttu muutuvad külmutamisprotseduurid nende seas aina populaarsemaks.

Allikas: allure.com