OHMYGOSSIP — Ohmygossip kutsus tuntud poliitikud, avaliku elu tegelasi ning kodumaalasi vestlusringi, kus arutatakse pagulaskriisist Euroopas.

“Minu seisukoht on, et pagulaste teema ei ole üldse teema, mida Eesti arutlema peaks,” räägib lihtne eesti naine Innele Aljaste-Õispuu Ohmygossip.ee’le. 

“Meil omal on abivajajaid kordades, keda aidata tuleks! Ära tuleks kaotada kõik kodutute varjupaigad ja need asendada kodututele elamispindadega, mitte ehitada pagulastele uusi maju ja tehes euroremondid vanades hoonetes. See ongi ausus, kus olles abivalmid eesti rahvale!”

“Me ei pea läbi Kodutunne saate kaudu abistama inimesi! Ausad riigijuhid seaks rõhu majandusele. Lastetoetuste tõstmine kindlasti ei päästa olukorda, kuna see ei puuduta kõiki inimesi. Miks ollakse agarad tuld kustutama, kus samas nügitakse eesti rahvale hunnik probleeme järamiseks pagulaste näol. Vao pagulased on juba ahistamas naisi ja kas see ei liigutagi mitte kedagi enne, kui oma pereliikmed, lähedased on nende probleemide sees, kas alles siis hakatakse aru saama?”

“Ma ei oleks uskunud, et pagulastega seotud teema alguseajas mulle ta juba nii lähedal probleemide näol on. Tulge mõistusele ja saatke kogu Vao küla pagulased riigist välja, seda ma ei palu vaid lausa nõuan!”

Kommenteerib Igor Gräzin:
Probleeme saab hakata lahendama siis, kui oleme eneste suhtes ausad. Seni kuni me arutamise asemel kleebime silte ja mängime neid, kes me pole, probleem ei lahene. Oled sa näinud kasvõi ühte normaalset arutlust sellel teemal? Erand on Rein Raud. Ja üldse – eestlased on suurimatest jamadest välja tulnud siis, kui nad on olnud enda suhtes ausad. Ütles akad Endel Lippmaa.

 

Loe ka:
Vestlusring: Mida arvavad meie tuntud persoonid Euroopa pagulaskriisist?

Pagulaskriis Euroopas: Üllar Luup Ohmygossip.ee’le: Mida teeb Euroopa selleks, et oma välispiire kindlustada?

Pagulaskriis Euroopas: Taani peatas määramata ajaks rongiühenduse Saksamaaga

Rahva Ühtsuse Erakond ja Soome erakond Muutospuolue ühendasid jõud immigratsiooni vastu