“Ma arvan, et pole vahet, kui suure eelarve ja kleidihunnikuga sinna minna, tüdruk ise loeb!” usub 1997. aasta Miss Estonia Kristiina Heinmets-Aigro, kes “Miss Universumil” 7. koha sai.

“1997, mil mina “Miss Universumil” käisin, toimus ju ka Eestis majanduskriis. Minul maksis seetõttu Valeri Kirss kinni vaid osaluslitsentsi ja lennukipiletid. Mäletan, et tuttavad panid raha kokku ja ostsid mulle kolm paari kingi,” räägib Kristiina ajakirjale Naised, kellele ema õmbles viis kleiti.

Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomägi, kes võistluselt samuti seitsmenda koha tõi, sõnab, et temal läks kõik sujuvalt. “Valeri Kirss ajas ise sponsorid kokku, mina ei pidanud sellega tegelema,” jutustab ta. Evelyn ei tea siiani, palju oli osalustasu või palju kogu võistlus maksma läks. “Ma ei tea maksmisest midagi.”

“Suurte riikide kõrval ei saanud minu garderobi muidugi võrrelda, neil oli kaasas kohvrite viisi kleite, kingi, meigiatribuutikat. Mul oli pigem hädavajalik.” Mikomägi sõnul on kurb, et praegused Miss Estonia valimised nii tagasihoidlikuks on muutunud.