OHMYGOSSIP — Häid juhte eristavad keskpärastest just need kolm põhioskust ja -omadust, kirjutab LinkedIn Pulse, vahendab Postimees.

Head juhid tunnevad ja mõistavad kõiki oma tiimiliikmeid
Iga meeskonnaliige on erinevate oskuste, kogemuste, tugevate ja nõrkade külgedega ning seetõttu tuleb parimate tulemuste nimel kasutada nende juhtimisel erinevaid taktikaid. See tähendab ka nende iseloomude, motivatsioonide ja töötamise stiilide tundmaõppimist ning eeldab ennekõike empaatiavõime olemasolu.

Head juhid ei hinda enda ja teiste võimeid üle

Kõige halvemad juhid lubavad oma ülemustele või/ja klientidele liiga palju ning kulutavad seejärel oma alluvad pidevate ületundidega üsna kiiresti läbi, soovides saavutada ebarealistlikke, ebaproduktiivseid ja tihtipeale ka mittevajalikke tulemusi. Suurepärased juhid aga tunnetavad enda ja oma alluvate võimeid, hoides neid koormusetsoonis, mis on arendav ja motiveeriv, mitte paanikat ja üleväsimust tekitav. See oskus nõuab juhilt aga mõningat kogemust ning ka julgust, et vajalikul hetkel oma ülemustele ja klientidele ei öelda.

Head juhid keskenduvad oma meeskonna eesmärkidele

Silmapaistvad juhid tõstavad oma alluvate individuaalsed ambitsioonid ja meeskonna tulemused esikohale ning enda isikliku karjääri edenemise tagaplaanile. Hea juhi alluvuses tunneb töötaja, et tema huvide eest kantakse parimat võimalikku hoolt.