OHMYGOSSIP — Soome telemaastikul Big Brotheri saatest tuntust kogunud Katri Sorsa kirjutab oma blogis väsimusest ja sellest kuidas on kogenud ülekohut. Iltasanomat vahendusel saame aimu, et emaks olemine ei ole kõigil kergemate killast.

Realitystaar Katri Sorsa on ka tuntud kui avameelne blogija. Oma uues blogis kirjutab ta pikemalt oma tunnetest, mis on seotud emaks olemisega.

“Elias´el (toim – Katri poeg) on olnud raske hammaste tuleku aeg ja see ajas ka minul hormoonid sassi. Sealt sai alguse suur väsimus ja ma ärritusin absoluutselt kõige peale,” jagab Katri oma emotsioone.

“Olin nagu püstihull ema, kes oli valmis kõigi üle kohut mõistma. Õnneks see “hull mutt” on nüüd kadunud ja ma olen tagasi mina ise. Vajan vaid veidi aega, et mõelda, hingata ja rahulikult puhata.”

Naine tundis, kuidas kõik oli vastuolus ning ta oli isegi oma mehe jaoks väljakannatamatu.

“Olen iseendaga olnud liiga karm ja liigselt kontrolliv, see muutis mind ka teiste osas liiga ülekohtuseks,” tunnistab Katri.

“Ma kritiseerisin teisi salaja a la “Miks sa ei imeta oma last?”, “Miks käid lapse kõrvalt tööl?”, “Miks jätad oma lapse teiste hoida?”. Ma mõtlesin seda kõike teistest salaja. Nüüd saan ma täiesti aru, miks teised on mind hukka mõistnud.”

Katri ütleb, et on viimase aasta jooksul iga öö ärganud 3-15korda.

“Väsimuse tõttu olin teiste suhtes ebaõiglane. Näiteks nende vastu, kes said käia mitu korda jõusaalis.  Või jumal hoia, kui sa julgesid jätta kõigest aastase lapse ööks kellegi teise hoida, kuigi ka mina oleks seda salamisi soovinud, aga polnud selleks võimalust.”

“Ma olin peast täiesti soe, kui üritasin käituda nagu täiuslik ema. Kuigi ma olengi täiuslik ema, aga mitte nii väga täiuslik inimene. Mul ei ole õigus teiste üle kohut mõista. Olin kade kuigi ei näidanud seda teistele välja. Sellised olid minu mõtted ja soovin neid ka teiega jagada, sest see on normaalne, kui emad tunnevad negatiivseid tundeid,” avaldab Karti.

Katri tunneb, et on tegelikult jätkuvalt väsinud, aga märksa õnnelikum, kui varem.