Homme õhtul tähistatakse ansambli Blacky esimese kümnendi lõppu Rock Cafés uhke peoga. Algab uus kümme. Blacky juht Lea Liitmaa meenutab 10. lava-aasta puhul ansamblielu värvikamaid seiku.

“Ükskord oli Pärnus mingi üritus, kus me pidime Angelaga (Aak, Blacky kauaaegne kitarrist – toim) autogramme andma,” meenutab Lea Liitmaa ansambli Blacky kümneaastase tegutsemisaasta eel, kuidas autogrammijagamisele tulnud fännid teda soovahetusoperatsiooni läbinud sõbrannaga segi ajasid.

Kõige kihvtim kõlakas, mida Lea enda kohta kümne Blacky-aasta jooksul on kuulnud, tuli naiselt, kellega lauljal juhuslikult ühine hambaarst on. Nimelt olla üks tädi kord Lea ihutohtri tooli istudes kindla faktina esitanud loo, et lauljatar Liitmaal on kõik hambad viimse kui üheni portselanist. “Rääkis inimesele, kes mu hambaid ja suud läbi ja lõhki tunneb, et jaa, Liitmaa lasi Ameerikas endale raske raha eest portselanhambad suhu panna. Õnneks on mu hambaarst leebe inimene ja ei hakanud tädi kindla tõe pähe esitatud jutule vahele segama,” rägib Lea Õhtulehele.

Põhilised kuulujutud aga puudutavad Lea sõnul ikka teemasid “kes kellega käib” ja “ega Lea äkki rase ei ole?”. Viimast olevat kuulda regulaarselt iga poole aasta tagant. “Enne seda, kui ma nüüd hiljuti tõepoolest lapse sain, pidin kümneid kordi kannatlikult ajakirjanikele kinnitama, et ma ei oota jälle last,” tähendab ta lõbustatult.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest