Viimases telesaates „Värske Ekspress” võttis sõna Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik, kelle sõnul pole Eesti populaarseima, Tähismaade blogi puhul tegemist ajakirjandusega, kirjutab Eesti Ekspress.

Kas Tähismaade blogist rääkimine tuleb neile kasuks või kahjuks? Luige sõnul tegelevad Tähismaad sihiliku provotseerimisega ja võib juhtuda, et see tuleb neile kasuks, ent samas tuleb see kasuks ka ühiskonna meediatundlikkusele. „Tähtis on vahetegemine,” märkis Luik, pidades silmas vahet ajakirjandusel ja sellel, mis seda teps mitte pole.

Raud viskas õhku küsimuse, miks pööratakse Tähismaade blogile nii palju tähelepanu, samas kui on paarsada poolearulist, kes sama teksti pritsivad – neile ei pöörata mingit tähelepanu?

Luige sõnul võib inimene arvata, et endise tähtajakirjaniku Inno Tähismaaga seotud blogi kirjutab tõsiseltvõetavat asja, aga paraku see nii ei ole. „See ei ole ajakirjandus. Siin otsitakse igas postituses vastust küsimutele – kes on siga, lesbi, pede, kagebiit, narkar või liputaja. Tõde siin ei otsita,” ütles Luik.

Vastuseks Raua küsimusele inimeste kohta, kes võtavad „kogu seda paska tõena”, nimetas Luik Tähismaade blogi „sadistlikuks irriteerimiseks” ja „psühhoterroriks”. “Iga nädal teatud inimese alandamine – see ei ole ajakirjandus; ma vihkan seda,” arvas Luik.

„Millegi eest seda tehakse, millegi eest perekond Tähismaa ju oma kohtukäimisi maksab,” lausus Luik. „Aga igaühel ei maksa selle kõntsa peale solvuda,” lisas ta, viidates presidendile, keda Tähismaad samuti regulaarselt laimavad, sest – „meediaväljaande ja sõimuaugu vahe on suur”.

Lugejate küsimustele vastates ütles Luik, et juhul, kui Inno Tähismaa tunnistab, et „ta on soovett joonud ja teinud midagi, mis ei ole ajakirjandus”, siis oleks isegi olemas võimalus, et Tähismaa saaks Ekspressis tööd.

Refereeritud artikli täisteksti saad lugeda SIIT