“Kahju küll, aga ikka veel on tunne, et suvi pole alanud. Kui eelmine aasta käidi ujumas juba mai lõpus, siis nüüd on kõik justkui 3-4 nädalat hilisemaks jäänud,” on Marko Šorin Eestimaa suves pettunud ent Rakveres toimunud Meeste Tantsupidu toob linnapeale sära silma. Ohmygossip vestleb Marko Šoriniga suveteemadel.

Sindi linnapea Marko Šorin, milline on olnud teie senine kõige põnevam või huvitavam suveseiklus?
Kahju küll, aga ikka veel on tunne, et suvi pole alanud. Kui eelmine aasta käidi ujumas juba mai lõpus, siis nüüd on kõik justkui 3-4 nädalat hilisemaks jäänud. Siiani on tugevaimat emotsiooni pakkunud Meeste Tantsupidu Rakveres, kus osalesin rahvuskultuuriselts Kirmase meestega. Kuigi tundus, et enim kõneainet pakkus punastes bokserites esitatud tants “Viltu võttes”, siis tegelikult läbis kogu pidu ikkagi meheks olemise teema. “Olen mees”, “Isa polka” või “Vennad võidelge” on ju väga selge sõnumiga lood. Meeleolu oli vägev, nii meestel kui pealtvaatajatel.

Millised plaanid on teil eelolevaks suveks?

Mingi osa suvest on juba tegevustega kaetud. Juunis ja augustis on üsna palju seotud veel rahvatantsuga. Kahjuks on ju Eestimaa suvi nii lühike. Plaani mahub veel mõni väljasõit perega Eesti eri paikadesse. Nii avastasime mõned aastad tagasi juhuslikult Rummu karjääri, mis on täiesti ebamaine koht! Polnud sellest varem kuulnud, ega näinud. Selliste avastuste lootuses tasub Eestimaal ringi sõita.

Milline oleks teie arvates unistuste suvi?

Ikka selline, kui saab puhata ja mängida. Perega koosolemist pean sellisel puhul ülioluliseks. Ilma poolest oleks ideaal selline, kui päeval on soe ja päikeseline, öösel aga sajaks vihma, et loodus põua käes ei vaevleks. Ja vesi jões või meres oleks parajalt soe, aga jahutav.

Ehk on teil anda ka üks hea suvise söögi ja joogi retsept?
Minu jaoks on suve tunnussöögid šašlõkk ja maasikad. Meil on poodides valik nii suur, et kodus enam ei peagi ise marineerima, lähed ja valid spontaanselt. Soomes töötavad ‘Kalevipojad’ on öelnud, et seal nii laia valikut ei ole. Karastuskjook aga peaks olema külm. Sellest piisab.