“Mulle meeldivad olukorrad, kus ei saa sõbrale helistada, 50:50 valida, või tarkade abi kasutada. Kus tuleb ise otsustada ja hakkama saada. Ellujäämine on igas kontekstis väga põnev,” räägib Olavi Ruitlane Ohmygossip.ee’le.

Olavi Ruitlane, milline on olnud teie senine kõige põnevam või huvitavam suveseiklus?
Kõik on eriline, midagi ei oska eraldi välja tuua. Kui kahemeetrise lainega paadi Aegna taha tormivarju saad on hea meel, et hing sees, kui Väike-Pakril hommikul enda küljest kümme puuki korjad on põnev mõelda, kas oled kuu aja pärast veel endine, või “huvitavam”. Mulle meeldivad olukorrad, kus ei saa sõbrale helistada, 50:50 valida, või tarkade abi kasutada. Kus tuleb ise otsustada ja hakkama saada. Ellujäämine on igas kontekstis väga põnev.

Millised plaanid on teil eelolevaks suveks?
Juuli alguses tuleb välja mu proosaraamat Vee peal. Selles on palju kalapüüki, armastust ja igasuguseid inimsuhteid. Noorepõlvelugu. Toimetaja, kirjandusteadlane Taive Särg naljatas, et tegemist olevat uue Kevadega. Liblesid on juba vähemalt kolm. Eks ma siis korraldan esitlusi ja tähistame seda esialgsete plaanide kohaselt vähemalt Tallinnas, Tartus ja Võrus.

Olavi Ruitlane, Ohmygossip
Olavi Ruitlane; Foto: Scanpix (Urmas Luik)

5 – 8 august etendub Kunda mõisahoone varemete ees minu kirjutatud suvetükk “Maili”. Veidi koomiline ja samapalju traagiline, ta sai. seal on väga põnev stseen Konstantin Pätsi ja tema ametiketiga. Et kuidas see kaob ja kustkohast lõpuks üles leitakse. Seda ei arva keegi ette ära! Eks ma siis üritan suvel tähelepanuhirmust üle saada ja publikule kummardumas käia.

Muidu nagu ikka, käin paadiga merel kalal, korraldan sõpradega väljasõite Eesti väikesaartele, vast veedab mõned päevad ka Peipsi ääres Varnjas, kui sibul valmis ja järves suitsukala võtab.

Milline oleks teie arvates unistuste suvi?
Kodust välja. Palju rõõmsaid olemisi rõõmsate inimestega üle Eesti. Muu on teisejärguline, ilm ei määra midagi, pole halba ilma, on ebasobivad riided.

Ehk on teil anda ka üks hea suvise söögi ja joogi retsept?
Suitsuahven või suitsulest. Kerge Kreeka salat juurde. Värskeltpressitud mahla jood peale.

 

Vaata ka:
Olavi Ruitlane Ohmygossip.ee-le: Naisi pole mu ellu rohkem tarvis kui neid seal on!
Hiljuti kõvasti kõlapinda leidnud ja oma romaaniga “Naine” meediakeerisesse sattunud kirjanik Olavi Ruitlane räägib Ohmygossip.ee-le naistest, kirjandusest ja oma elust ning tegemistest. “Luulekogu kokkupanek on ainult viitsimise taga. Kindlasti annan üsna varsti välja kordustrüki raamatust “Kroonu”. Jooksvaid töid ajakirjandusse tuleb hinge sees hoidmiseks niikuinii teha. Kui selle kõige vahelt aega jääb, üritan ka veidikese puhkust võtta,” räägib Rutlane, et töö ei lõpe iial.

Olavi Ruitlane Õllesummerist: Õlu ajab lolliks, röhitsema ja peeretama. Minu lemmikud ei sobi sellisele taustale!

“Müstikaga olen kokku puutunud 1-l korral. Ükskord ammu, kui ma veel alkoholiga sinasõber olin, ründasid mind kõrvitsad. Seda on liiga vähe, et uskuma hakata. Need kes ravitsevad taimede ja hea sõnaga, neid usun rohkem kui tablettidega ravitsejaid,” pajatab kirjanik ja kolumnist Olavi Ruitlane Ohmygossip.ee-le.