“Kui poleks vanavanemaid, siis poleks vanemaid, poleks last ennastki. Aga kui tõsiselt, siis lapse kasvatamisel on vanavanematel üsna oluline roll,” räägib Viktor Vassiljev Ohmygossip.ee’le ning rõhutab vanavanemate tähtsust.

“Isa-ema käivad tööl, teenivad raha, kindlustavad lapsele toidu, riided, mänguasjad, aga pikemaks jutuajamiseks ei jätku aega. Vanaisa on see, kes õpetab poissi haamrit käes hoidma ja naela seina lööma. Vanaema õpetab tüdrukutirtsule heegeldamist. Vanavanemad räägivad vahvaid vana aja juhtumisi, õpetavad laulusõnu ja tantsusamme. Isegi teismelisel on vanavanematega tihti lähedasem ja hingelisem suhe, kui isa ja emaga,” räägib Vassiljev.

Vassiljevil on näiteid vanavanemate olulisest rollist laste elus veelgi. “Vanaemalt saab nõu küsida asjades, millest emaga ei tahaks rääkida. Vanaema annab raha väljaminekuteks, mida emale ei saa selgitada. Ja kui juhtub, et isa emaga lähevad lahku, ja seda ju juhtub, siis mõlema poole vanaemad-vanaisad jäävad ikka suhtlema, nemad pole ju omavahel tülli läinud. Nii säilib lapsel side mõlema suguvõsaga, kelle veri tema soontes voolab, ta saab osa kummagi perekonna traditsioonidest, maailmavaatest ja tõekspidamistest. Seda rikkam on selle lapse maailm, seda kergem on tal edaspidises elus toime tulla ja kunagi võib-olla aastakümneid hiljem anda oma lastelastele seda, mida ta ise kord vanavanematelt saanud.”

 

Vaata ka:
Viktor Vassiljev Ohmygossip.ee’le: Peaksin olema elav klassik aga kes see ikka oma kodumaal prohvet on

“Minu elutöö on tehtud, mingeid erilisi saavutusi ei planeeri. Jätkan artiklite kirjuitamist, tele- ja raadiosaadete tegemist, mida rahvas ilmselt ikka minult ootab,” räägib töökas ja tubli Viktor Vassiljev Ohmygossip.ee’le.

Viktor Vassiljev Ohmygossip.ee’le: Maal elades ei saaks ma oma asjadega hakkama
“Igaühele oma. Mina olen linnainimene ja armastan mugavusi. Maal on jällegi tervislikum, looduslähedasem ja peaks olema ka rahulikum,” räägib Viktor Vassiljev Ohmygossip.ee’le, et tema pooldab elu linnas.

Viktor Vassiljev Ohmygossip.ee’le: Ilmselt kogu selle mudamaadluse varjus aetakse mingeid asju, millelt üritatakse tähelepanu kõrvale juhtida

“See kära, mis praegu asja ümber tehakse, on ilgelt vastik. Asi peaks tehniliselt puudutama 3 % populatsioonist, millised 3% võikski vaikselt ja rahulikult toimetada, mis see ülejäänud 97% asi,” kommenteerib ajakirjanik Viktor Vassiljev geiabielude teemat.