Rahva Ühtsuse Erakonna juht Kristiina Ojuland kirjutab oma Facebooki konol, et tema arvates tuleks alustada üleeuroopalist allkirjade kogumise kampaaniat põgenike saabumise vastu, sest valge rass on ohus.

“Täna. Järjekordselt näen täies tööjõus noort neegrit Itaalias raha kerjamas inimestelt, kes ausa tööga on oma lõunasöögi välja teeninud,” kirjutab Ojuland oma Facebookis.

“Minu arvates tuleks alustada üleeuroopalist allkirjade kogumise kampaaniat selle eest, et mitte üks nn põgenik üle Vahemere ei pääseks. Aitab jamast!” lisab poliitik.

Tema väljaütlemist kritiseerivatele inimestele vastab Ojuland: “Kõik, kes siin arvavad, et ma klähvin, õnneks eksivad. See neegrite küsimus on Eesti jaoks eksistentsiaalne ja tagasipöördumatu. Kui lubame nad sisse, siis on ajalugu juba võimatu muuta,” kirjutab ta oma postituse kommentaarides.

Ojulandi sõnul ei maksa teda rassismis süüdistada. “Täna tunnen mina valge inimesena seda, et valge rass on ohus! Kas tõesti on eestlaste ajud ka nii pestud, et ajate mingit poliitkorrektset ila?” küsib kunagine välisminister.