OHMYGOSSIP – “Ei hakka keerutama — ilukirjandus mind eriti ei meelita, seega kõik huvitavamad raamatud, mida välja tooks, on õpetanud tööd paremini tegema, iseennast ja inimesi tundma/juhtima või lihtsalt olulistele detailidele tähelepanu osutanud,” räägib särtsakas ärinaine Ines Karu-Salo Ohmygossip.ee rubriigile “Lugemiselamus”.  Inese loetletud raamatud on seotud ettevõtluse, müügitöö või psühholoogiaga.

1.   “Blink: The Power of Thinking Without Thinking” Malcolm Gladwell
Otsuste tegemine ei ole alati lihtne, eriti just siis kui otsustamiseks on vähe aega. See raamat aitab paremini mõista millal tasub usaldada esmamuljet, -hinnangut või sisetunnet ning millal tasub olla kaalutlev. Nt. mulle kui naisele jäi hästi meelde üks tähelepanek abikaasade omavahelise suhtlemise kohta, mida jälgides on võimalik hetkega hinnata kui terve on suhe ning kas see jääb püsima.

2.    “The Four Steps to the Epiphany” Steve Blank
Suurepärane teejuht ettevõtjale, kes on soovib start-up´i käivitada. Väga lihtsalt ja selgelt kirja pandud protsess, mida jälgides on võimalik vähem vigu teha. Hetkel jälgin neid soovitusi iga päev.

3.   “The Hard Things About hard Things” Ben Horowitz
See raamat pakkus mull kui ettevõtjale tuge – aitas paremini mõista firmas toimuvaid raskusi ja ka protsesse ning valgustas kuidas ettevõttesse õiget juhti valida. Oli äärmiselt põnev lugeda ja õppida ühe nii eduka ettevõtja ja investeerija kogemustest.

4.    “Kallista oma kliente” Jack Mitchell
Hea klienditeeninduse tagamine võib tunduda lihtne, kuid tegelikult on see äärmiselt keeruline. See raamat aitas mul turundajana Mothercare müügipersonali toetada, juhtides tähelepanu õigetele pisiasjadele ja aidates seeläbi klientide ootusi ületada.

5.    “Emotional Intelligence” Daniel Goleman
Lugesin seda raamatut keskkoolis kui psühholoogiast huvitusin, kuid hiljem ostutus see teadmine üpriski kasulikuks, sest õppisin seeläbi inimeste (ja ka enda) tundeid rohkem jälgima, mõistma ja juhtima ning usun, et see tegi minust natuke rahulikuma inimese ja parema juhi.

Avafoto: Ines Karu-Salo (Margus Johanson)

Vaadake ka teisi artikleid rubriigist “Lugemiselamus”!