OHMYGOSSIP — “Tuleb tunnistada, et tulevikuks on mul väga kõrged sihid paika pandud. Eks ma ikka unistan jõuda Hollywoodi ja üles astuda suurtes stuudiofilmides,” räägib Võrust Leedsi kolinud ning Inglismaal näitlemistunde võttev Taavi Peelo Ohmygossip.ee’le.

Taavi Peelo, palun rääkige endast. Kus sündisite, kasvasite, koolis käisite?
Ma sündisin ja kasvasin üles Lõuna-Eestis, Võru linnas. Seega enamiku oma elust olen siiski seal veetnud, millest on mul ainult väga head mälestused. Väga armas väike linn.  Põhikooli ja gümnaasiumi aastad veetsin ma kõik Võru Kesklinna Gümnaasiumis mis praeguseks kannab nime “Võru Kesklinna Kool”.

Kuidas/millal sattusite näitlemise juurde? Kas südamelähedasem on teater või kino?

Võib täiesti julgelt öelda, et näitlemise pisik on mul terve elu küljes rippunud. Ma ei pruugi mäletada oma esimest sünnipäeva, esimest koolipäeva või isegi oma kõige esimest reisi välismaale aga kindlasti ma mäletan kuidas vaatasin televiisorit ja unistasin kunagi näitlemisega sama kaugele jõuda. Kuna ma olin lihtsalt nii noor siis ikka proovisin samastuda teatud tegelastega filmides ja kujutasin ennast ette nende rollides. Nüüd järgi mõeldes on see mind tegelikult väga palju edasi aidanud. Eks ma olin väiksena vanematele ka nuhtluseks kui prooviti teha koduvideosid, kuna mina olin ikka see, kes hüples kaamera ees ja karjus “filmi mind, filmi mind”. Seega võib öelda, et ma oleksin nagu kaamera ette sündinud.

Umbes kümne aastasena liitusin Papa Kreutzwaldi Õueteatriga, kus ma veetsin umbes 5-6 aastat oma elust. Sain oma esimese lavakogemuse ja jõudsin esineda erinevate lavastustega üle kogu Eesti. Kindlasti on see midagi mille üle saab uhke olla kuid südemelähedasem on siiski mulle alati olnud filmistööstus. Tuli midagi selle jaoks ette võtta ja minna kuhugi kus filmitööstus on kõrgemal tasemel.  Nii ma jõudsin Inglismaale.

Kus olete näitlemist õppinud? Kaua? Kes on olnud tuntumad õppejõud ning kaasõpilased? Rääkäige palun koolist pikemalt… milliseid tunde õpetatakse, mis on/olid teie lemmiktunnid, palju kool maksab ning kui pikalt tunnid igapäevaselt/nädalaselt kestavad?

Jõudes Inglismaale nüüd paar aastat tagasi, hakkasin koheselt võtma tunde kohas nimega IPM Acting Academy mis pakub näitlejatele professionaalset väljaõpet filmierialal. Ühesõnaga õpetatakse kõike mida filminäitlejatel läbilöömiseks vaja läheb. Õpetatakse erinevaid tehnikaid kuidas olla rohkem usutavam, kuidas pisaraid “käsu peale” välja saada, kuidas Casting’ul paremini hakkama saada, kuidas liikuda kaamera ees jne.

Juhendajad on Katie Ross kes on töötanud tuntud Briti teleseriaalides “Emmerdale” ja “The Royal” ning üles astunud ka näitlejana eestlastele tuntud Südameasjas (Heartbeat) ja Stewart Ross, kes on koostööd teinud selliste tuntud näitlejatega nagu on Andrew Garfield (The Amazing Spiderman) ja Sean Bean (Game Of Thrones). Olen heades kätes.

Millal ja miks sündis otsus Leedsi kolida? Kuidas elu Inglismaal meeldib? 
Tegelikult otsus Inglismaale kolida sündis juba mitmeid aastaid tagasi. Alati rääkisin kõigile, et kui gümnaasium saab lõpetatud, siis lähen Inglismaale näitlemise eriala peale. See väike eesmärk sai siis täide viidud.

Inglismaa on täpselt selline nagu filmides ja teleseriaalides on näidatud läbi aastate. Eriti on silma jäänud kuidas linnades on kokku viidud vanaeg ja tänapäev. Kõik näeb välja vanamoodne kuid samas ülimalt moderne. Eriti on see silmapaistev arhitektuuris. Välismaale elama minnes on alati hea kui sa tunned kedagi seal võõras riigis ja see oligi põhjuseks miks ma tegelikult Leedsi linna välja valisin. Ma tundsin kedagi, kes aitas mul eluga Inglismaal kohaneda ja ma olen selle eest ülimalt tänulik.

Aga miks mitte filmimekasse Californiasse, Hollywoodi?
Eks Inglismaa ole samuti üks omamoodi Hollywood. Inglismaa teeb väga palju koostööd Ameerika filmidega ja samuti ka vastupidiselt, seega on Inglismaal natukene seda Hollywoodi ka tunda. Küll ükskord mu teekond mind sinna ka viib.

Millistes filmides olete osalenud? Kuidas nendeni jõudsite? On teil oma agent või käite ise castingutel?

On olemas agent, kes aktiivselt otsib uusi tööotsi. Iial ei tea, millal tuleb telefonikõne mis ütleb, et midagi on jälle kusagil toimumas. Kõige esimene film, kus ma kaasa tegin kannab nime “Kaheksa” (VIII) mis esilinastus eelmisel aastal Cannesi filmifestivalil. See oli uskumatu tunne kui kuulsin, et film võetigi sinna vastu. Olen kaasa teinud ka sõjateemalises filmis nimega “United World” kus ma mängisin vene mässulist nimega Dima. Selle rolli jaoks tuli endale vene keel kuidagi selgeks teha, kuid mul oli hea õpetaja, kes aitas mind selle rolli jaoks. Samuti olen kaasa teinud filmis nimega “Bill” mis esilinastub Inglismaa kinodes selle aasta Augustis. Olen üles astunud populaarsetes Inglismaa teleseriaalides “Emmerdale” ja “The Syndicate”, Dom Robinsoni muusikavideodes “Growth” ja “Fawn” ja mitmetes teistes filmides. Suve poole hakkab jälle paari filmiga töö käima.

Millised on teie tulevikuplaanid? Kus näete ennast viie-kümne aasta pärast?

Tuleb tunnistada, et tulevikuks on mul väga kõrged sihid paika pandud. Eks ma ikka unistan jõuda Hollywoodi ja üles astuda suurtes stuudiofilmides. See on midagi, mille kallal ma mitte kunagi tööd poolele ei jäta. Suurteks tegudeks on vaja esmalt suurelt unistada. Mida suuremalt sa unistad, seda rohkem sa selle kallal vaeva näed, mis omakorda tekitab rohkem võimalusi unistuste täitmiseks.

Taavi Peelo
Taavi Peelo


Vaata ka:

Taavi Peelo IMDb
IPM Acting Academy
Papa Kreutzwaldi Õueteater