“Minu ema vanemate kodu asub Elvas ja seda linna võin ma nimetada oma teiseks koduks, kuna lapsena elasin pea iga suvi seal. Mälestused on ülimalt armsad, lapsepõlve meenutan alati väga sooja tundega,” räägib lauljanna Anne Arrak Ohmygossip.ee’le.

Anne Arrak, kui palju tunnete oma sugupuud-juuri?
Pean tunnistama, et ei tunne eriti. Lapsena sai küll käidud paaril suguvõsa kokkutulekul, aga olin siis veel liiga noor, et meelde jätta oma sugulaste nimesid/nägusid. Suhtlen ainult oma lähisugulastega.

Kas teie suguvõsas on mingeid huvitavaid traditsioone?
Aastaid tagasi korraldati suguvõsa kokkutulekuid, aga nüüd on see traditsioon soiku jäänud. Lähisugulastega tuleme kokku sünnipäevade ja pühade puhul ning sööme vanaema tehtud maitsvaid pirukaid.

Kas ja kui palju peab teie meelest paika ütlus: Veri on paksem kui vesi?

Ei pea.

Kui oluline roll on elus vanavanematel? Mida head mäletate oma vanavanematest?

Ma tunnen, et mul on väga vedanud, et mul on olnud võimalus näha ja koos üles kasvada kõigi oma nelja vanavanemaga, paljudel ju seda võimalust pole. Vanavanemate roll on tegelikult väga oluline, eriti siis kui vanemad on ise alles noorukesed. Sellisel puhul on hea kui lapse elus on olemas inimesi, kes on elukogenud ja oskavad talle õpetada ja edasi anda oma elutarkust ja traditsioone, mida emmel-issil veel endil nii palju ei ole. Minu ema vanemate kodu asub Elvas ja seda linna võin ma nimetada oma teiseks koduks, kuna lapsena elasin pea iga suvi seal. Mälestused on ülimalt armsad, lapsepõlve meenutan alati väga sooja tundega.

 

Vaata ka:
Anne Arrak Ohmygossip.ee’le: Olen nii laisk ostleja, et isegi hädavajalikest asjadest jääb tihtilugu puudu
“Lapsepõlves oli minu suhe loodusega palju lähedasem, siis kui sai iga suvi maakodus ringi joostud ja taimi-putukaid näpu vahel uudistatud. Minu praegune eluperiood on paraku teistsugune ja suviti on mul nii palju tegemist, et maale jõuan väga harva,” räägib lauljanna Anne Arrak Ohmygossip.ee’le. Vaatame, mida arvab särtsakas neiu taaskasutusest ning loodusravist!

Anne Arrak Ohmygossip.ee’le: Muusika on ainus hobi, mille juurde olen püsima jäänud
“Olen oma elu jooksul tegelenud päris mitme huvi- ja spordialaga — võistlustants, maalikunst, klaverimäng, tennis, sulgpall, laskesport jt. – aga millegipärast pole ma ühegi tegevuse juurde pikemaks ajaks püsima jäänud. Laulmisega alustasin 3. eluaastast ja see on ainuke huviala millega siiamaani tegelen ja ka elatist teenin,” räägib särtsakas ja tubli muusikasse kiindunud Anne Arrak Ohmygossip.ee’le.