Laulja Marek Sadam tunnistab Ohmygossip.ee’le, et on õnnelik, et on saanud kogeda suguvõsa traditsioone ning vanavanemate armastust. “Mäletan palju ja kannan endas kaasas ükskõik kus viibin. Olen õnnelik inimene, et olen saanud neid tunda ja näha.”

Marek Sadam, kui palju tunnete oma sugupuud-juuri?
Tunnen nii palju kui minu vanemad, vanavanemad ja vanavanavanemad jutustanud on. Seega omajagu. Ehk olulisim ongi see, et rääkida endale lähedaste inimestega kuni võimalik. Neid hetki ei pruugi enam kunagi tagasi tulla. See, kust me pärineme ja millised on perekonna elud ja lood, on erakordselt vajalik.

Kas teie suguvõsas on mingeid huvitavaid traditsioone?
On. Jätaksin need siiski enese perele. Kindlasti on oluline kuupäev 19 august kui Setomaal kohtume.

Kas ja kui palju peab teie meelest paika ütlus: Veri on paksem kui vesi?
Ikka peab. Selge on see, et lähedasi peab hoidma, aitama. Sealt edasi võiks see juba kasvada naabritele, külale, linnale ja tervele riigile. Eesti ju mingis mõttes ongi üks suur pere. Vähemalt võiks.

Kui oluline roll on elus vanavanematel? Mida head mäletate oma vanavanematest?
Väga oluline. Need on lood, lõhnad, maitsed. Mustikakissellist Läänemaa karmide tuulteni. Mäletan palju ja kannan endas kaasas ükskõik kus viibin. Olen õnnelik inimene, et olen saanud neid tunda ja näha.

 

Vaata ka:
Marek Sadam Ohmygossip.ee’ le: Meil kõigil on endasse vaatamise ja paremaks saamise aeg
“Soovin anda kontserte. Kuidagi on selline õige aeg nendeks. Olen palju kogunud lugusid ja tahaks nüüd jagada,” räägib Marek Sadam Ohmygossip.ee’ le, et aastavahetusel on tema tõenäoliselt kontserte andmas. Loe mida põnevat tegi Marek möödunud suvel ning millised on plaanid ja tegemised praegu..

Marek Sadam Ohmygossip.ee’le: Unistusi tuleb kanda enda sees
Marek Sadam’il on suvi planeeritud. “Juba juuni alguses asume Suverännule. Sõidame läbi Eestimaa ja eks see on mulle endale meeletult elamusterohke aeg. Naudin selliseid väikseid Eesti paikasid ikka väga,” räägib Marek Ohmygossip.ee’le.

Marek Sadam: hoolimist, rohkem mõistmist, rohkem tarkust armastada!
“Kodule mõtled ikka rohkem siis kui viibid kaugel. Nii võtsingi Los Angeleses ette Eesti muusika kuulamise ja uue lauamängu koostamise,” pajatab Marek Sadam Ohmygossip.ee’le.