OHMYGOSSIP — Skandaalne Eestis elav soomlane Sami Lotila räägib Ohmygossip.ee rubriigile “Sugupuu”, et teab oma juuri hästi ning on õnnelik, et saab südamelt ära rääkida seiga, kuidas Lotila’d oma mõisast ilma jäid.

Sami Lotila, kui palju tunnete oma sugupuud-juuri? 
Tunnen oma juuri vägagi hästi, sest Lotila suguvõsast on tehtud mitmeid põhjalikke sugupuu-uuringuid; kõige mahukam on ka antud välja mitmesajaleheküljelise raamatuna.

Lotila suguvõsa vana mõis asub Jyväskyläs, Keljo linnaosas, aga ei kuulu enam Lotila suguvõsale. Õnneks, kui minu käest küsitakse. Lotila suguvõsa on hea näide sellest, kuidas vanavanemate kokku aetud suur varandus on võimalik ära laristadada ja maha juua vägagi kiiresti. Suguvõsa Lotila nimeks oli rootsipärane Lod, aga umbes sada aastat tagasi soomendati see Lotilaks.

Minu ema suguvõsa seevastu pärineb Karjalast, Sortavalast, ehk linnast, mis nüüd kuulub Venemaale. Olen käinud Sortavalas paar korda, aga maja, kus minu ema elas oma elu esimesed aastad, pole enam olemas.  

Kas teie suguvõsas on mingeid huvitavaid traditsioone? 

Lotilad on läbi aegade olnud tuntud oma puhtuse armastuse poolest, mis on saanud võib-olla isegi neurootilisi mõõtmeid; duši all käiakse kaks korda päevas, saunas käiakse mitu korda nädalas ja alukad vahetatakse ära vähemalt kord päevas. Peale seksi (eriti grupiseksi) käiakse ka duši all, ja võib-olla ka enne, kui jõutakse. Sõnad ”Lotila” ja ”kakahais” pole kunagi klappinud kokku ja püüan väga hoolitseda, et ei kuulu ka edaspidi.

 

Vaata ka:
Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Olen viimased 30 aastat pidevalt psühhoteraapias käinud
“Olen käinud ka viimased 30 aastat pidevalt psühhoteraaapias, sellest hoolimata, et üks seanss maksab rohkem kui Rimi või Prisma kassapidaja Eestis teenib nädalas. Kokkuvõttes mulle tundub, et raskuseid on minu elus olnud päris vähe, aga see muidugi sõltub suhtumisest,” räägib skandaalne Sami Lotila Ohmygossip.ee’le.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Saan jaanuaris isaks ja jätkan oma elu samas vaimus
“Jätkan oma elu samas vaimus. Saan isaks jaanuaris ja kavatsen kasvatada oma pojast samasuguse vankumatu Eesti sõbra, kui olen ise. Ta kindlasti õpib ära soome keelele lisaks ka eesti keele. Ta võibolla jõuab rääkida eesti keelt, enne kui see ära kaob ja unustatakse,” avaldab oma arvamust endine Hymy peatoimetaja ning praegu Eestis elav äärmusliku elustiili ning ütlemistega Sami Lotila.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Eesti saatuse üle otsustatakse väljaspool Eesti piire
“Eesti edasise saatuse üle otsustatakse väljaspool Eesti piire. Investeeringute ja infrastruktuuri arendamise üle otsustatakse Brüsselis, panganduse üle otsustatakse Stockholmis, riigikaitse üle otsustatakse Washingtonis, piima- ja põllumajandusäri üle otsustatakse Moskvas, ja palgaraha ja sotsiaalkaitse järele minnakse Helsingisse. Tallinnas pole enam muud teha, kui mängida autorollot,” räägib kriitilise keele ja ennast imetleva meelega endine Soome kollase meediaajakirja Hymy toimetaja Sami Lotila Ohmygossip.ee’le.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Euro-Eestist on saanud Neuro-Eesti, aga Finland on Funland!
Endine Soome kõmulehe Hymy peatoimetaja Sami Lotila on kurikuulus siin ja sealpool lompi, sest tema teravad ja enamasti kohatud kommentaarid ajavad turja tuliseks nii eestlastel kui soomlastel. Eestlasi järjepidevalt mustav ning “kassi ja kassiliivakastiga” võrdlev Sami aga ise nii ei arva: “Ei pea paremaks. Lihtsalt suhtun eestlastesse nagu nad soovivad/eeldavad ehk nagu suur vend väikesesse venda.”