OHMYGOSSIP — Täna avaldab Ohmygossip.ee rubriigile “Lugemiselamus – 5 raamatut, mis muutsid mu elu” oma lemmikud kirjanik Urmas Espenberg!

 

1. Franz Kafka romaan “Protsess” – lugedes selle läbi sain ma aru, et meie elu on hirmus ning mul oli seetõttu halb olla.

2. Mihhail Bulgakov romaan “Meister ja Margarita”  – seda lugedes mõistsin, et elu pole mitte üksnes hirmus, vaid ka naljakas ja see tegi tuju pisut paremaks.

3. Gabriel Garzia Marquezi romaan “Sada aastat üksindust” avardas minu jaoks maailma tunnetamist ja erinevate rahvaste erinevat mõttemaailma. Sain aru, et Ladina-Ameerika mõtlemine on oluliselt erinev Euroopa, Aasia või USA mõtlemisest jne.

4.  Mihkel Mutt ja tema romaan “Hiired tuules” veenis mind selles, et ka Eestis on olemas oma vaimueliit, mis siis et tilluke ning see tõdemus tegi mind Eesti kultuuri jätkusuutlikuse osas optimistlikuks.

5. Paulo Coelho romaan “Veronika otsustab surra” näitas mulle, et kaasaegne kirjandus pole veel surnud ja üllatab meeldivalt, sama kehtib ka Umberto Eco romaanide kohta.

Vaadake ka teisi artikleid rubriigist “Lugemiselamus”!

 

Loe lisaks:
Kirjanik Urmas Espenberg Ohmygossip.ee’le: Andekad ja tegusad inimesed ei saa piisavalt väljakutseid
“Aina enam andekaid ja tegusaid inimesi ei saa piisavaid väljakutseid ning peavad leppima piskuga. Ettevõtlus kiratseb, kunsti ja raamatuid, ei osteta, teadust ei vajata, enamus meist saab närust palka ja paljud putkavad välismaale paremat elu otsima. Riik peaks võtma ette samme majanduse radikaalseks ergutamiseks,” räägib Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ridades Riigikokku kandideeriv eesti kirjanik Urmas Espenberg Ohmygossip.ee’le.