OHMYGOSSIP — Armastatud näitlejanna Inga Lunge näeb alati särav ja kaunis välja, sest peab lugu oma tervisest ning kuulab keha. “Tihti unustatakse ära, et tervislik ei pea tähendama vältimatult enda sundimist ja iseendaga vastuollu minekut. Mulle meeldib kuulata oma keha,” räägib Inga Ohmygossip.ee’le.

Milline on teie igapäevane toidumenüü — kas ja kui palju huvitab teid, mida suhu pistate (nii hinna, kvaliteedi kui ka tervislikkuse järgi)?
Jah, väga moes on rääkida tervislikust toitumisest. Tihti unustatakse ära, et tervislik ei pea tähendama vältimatult enda sundimist ja iseendaga vastuollu minekut. Mulle meeldib kuulata oma keha — kui olla tähelepanelik, siis saame ise suurepäraselt aru, mida meie organism igatseb ja mille vastu sõdima hakkab. Pärast teist last olen tundnud, et suures koguses nisutooteid ei ole mulle hea, aga vahel ju ikka tahaks. Kui pannkookidega liiale lähen, siis annab magu märku, et on haiget saanud.

Toidu hind on Eestis päris kõrge. Isegi kui valida vaid punase ja kollase sildiga tooteid, siis kulub suurem osa sissetulekust toidu peale. Kokku saab hoida kui rohkem ise vaeva näha – käia seenel, marjul, kalal. Nii on rõõm ka toidust suurem ja kahtlemata on toidulaud tervislikum ka.

Kui oluliseks peate tervislikku ümbrust enda ümber? Kas jälgite, et juhtmed oleks seinast väljas või arvuti ööseks välja lülitatud? Kas jälgite materjale, millega enda kodu ning ennast ümbritsete või kodukeemiat, mida kasutate?
Oma teismelise poja toas käin ikka aeg ajalt juhtmeid välja tõmbamas. Sellel on nii oma kasvatuslik kui tervislik eesmärk. Kodukeemia olen valinud pigem mugavuse järgi. Äädikas on suureks abiks ja teeb tihti sellegi töö ära, millega kallid kodukemikaalid hakkama ei saa.

Kui palju veedate aega looduses? Kui tihti sõidate linnast eemale metsa, mere äärde?
Kas palju või vähe sõltub ilmselt taustsüsteemist, võibolla on seda kellegi jaoks palju ja mõne maal kauni looduse keskel elava inimese jaoks
vähe. Aga hing ihkab aina rohkem looduse keskele. Ma tunnen, et vabas õhus on mul hea ja õige olla.

Viimasel ajal on väga populaarsed erinevad smoothid ning tervisejoogid? Kui popp see jook teie jaoks on, on teil ehk mõni tervislik ja maitsev joogiretsept?
Suvel on toormahlad väga head. Eriti kui materjal lähedalt kätte tuleb. Janu pärast joon siiski enamasti vett. Värskelt pressitud apelsini mahl on hommikul väga mõnusaks värskenduseks.

 

Vaata ka:
Näitleja Inga Lunge Ohmygossip.ee’le: Veevalajana on mul tohutult ideid ja unistusi
“Kogu ümbrus õpetab näitlejat. Kui aega saan siis armastan käia ka meistrite juures õppimas, näitlejatelegi tehakse koolitusi ja seminare. Mulle meeldib olla arengus, protsessis – mul on õnneks veel palju õppida. Teadlikult käin vaatamas National Theatre Live ülekandeid Ekraani kinos,” räägib armastatud näitlejanna Inga Lunge Ohmygossip.ee’le.