“Öelda, et need raamatud muutsid minu elu, oleks ehk liialdus. Kindlasti on nad aga mingil hetkel muutnud minu arusaamu ning vaateid elule,” räägib poliitik Lauri Laasi Ohmygossip.ee uuele rubriigile “Lugemiselamus – 5 raamatut, mis muutsid mu elu”.

1. 12 aastane olles lugesin “kapsaks” Olimar Kallase koomiksid. Tollal ei olnud meil lääne koomikseid saada aga nüüd võrreldes neid Olimar Kallase omadega tuleb tunnistada, et Kallas oli parem. Minu lemmikud olid Olimar Kallase koomiksitest “Kolm lugu”, “Seiklus Sekontias sundmaandumisega Pelikanisaarel” ning “Parem käsi tegutseb”. Need koomiksid olid tõelised meistritööd, mis aitasid ühel koolipoisil unustada halli nõukogude koolielu ning kaasa elada Ulmiku, Kraapsu ning teiste tegelaste seiklustele.

2. Viiendas klassis, aasta võis olla vist 1986, juhtus külas olles minu kätte Eesti Vabariigis 30-ndatel välja antud “Vabadussõja ajalugu”. See raamat võttis suu lahti. Kooli ajalootundides ei hingatud ka, et oli olnud iseseisev Eesti, iseseisva Eesti Valitsus ning president, oma sõjavägi ning sõda Nõukogude Liidu ja saksa parunitega, mis võideti ning läbi mille Eesti iseseisvaks sai. Muidugi ma laenasin seda raamatut ning lugesin selle põhjalikult läbi. Oli ju sügav nõukaaeg ning kõik, mis puudutas iseseisvat Eestit, tundus eriti huvitav.

3. Julia Juziki “Beslan”. Raamat, mis kirjeldab, kui julmad võivad olla inimesed ning milliseks muudab neid sõda. Raamat purustab kõik illusioonid, et sõjajulmused on ajalugu ning tänapäeva maailmas ei ole nende kordumine enam võimalik.

4. Mihhail Bulkakov, “Saatuslikud munad” – lahedas stiilis kirjutatud raamat suurelt autorilt. Hea ulme ning hoogne sündmustik ennesõjaaegselt Venemaalt.

5. Johannes Hint “Aastakümned varjul olnud vanglapäevikud”. Andeka teadlase ning organisaatori mälestused läbi tema elu. Raamat inimesest, kes elas valel ajal ning vales riigis. See sai talle saatuslikuks.

Vaadake ka teisi artikleid rubriigist “Lugemiselamus”!

 

Loe ka:
Lauri Laasi Ohmygossip.ee’le: Aasta ämber 2014 on valitsuse majanduspoliitika
“2014 aasta ämber on valitsuse majanduspoliitika, mille tulemusel Eesti tööinimese sissetulek pole kuue aasta jooksul muutunud ning palgad on jätkuvalt väga väiksed. Hinnad on oluliselt tõusnud ning paljude  inimeste olukord on väga raske. Meie inimesed on paljuski odav tööjõud väliskapitalile ning neid ei väärtustata,” räägib Keskerakonna ridades riigikokku kandideeriv Lauri Laasi Ohmygossip.ee’le.