Viimsisse Haabneeme plaanitakse kinnisvaraarendust, kuhu tuleb riigigümnaasium, spordihoone, arenduskeskus, kaks ärihoonet ja pargiala koos laululavaga. Mitmetele lähedalasuvale elanikele pole aga plaan meeltmööda.

Viimsi vald on enam kui 10 aastat üritanud Tammepõllu maaüksust riigi omandist valla omandisse saada, kuid siiamaani on kõik üritused põrkunud korraliku visiooni puudumise taha. Tänaseks on vald sõlmitud riigiga eelkokkuleppe, mille tulemusena võivad lõpuks plaanid realiseeruda.

Alates möödunud aasta novembrist on Tammepõllu maaüksusele esitatud kokku kaheksa erinevat visiooni, mille seast valiti avalikul koosoleku välja võidutöö. Hääletusel osales 87 inimest ning 48 protsendi häältega osutus võidukaks lahenduseks visioon nr 4, mille koostas arhitektide grupp koosseisus Timmo Lass, Ingrid Kaur, Martin Valicek (Tšehhi) ja Tomomi Hayashi (Jaapan).

Planeeringu suurimaks väärtuseks saab olema korrastatud pargiala, kuhu nähakse ette tegevusi nii noorematele kui vanematele, aga ka näiteks koertele mõeldud mänguväljakut.

Parki kavandatavad tegevused ja pargi terviklik väljanägemine lahendatakse eraldi projektiga. Parki on kavandatud mitmed tegevusalad näiteks laste mänguväljak, sportmängude ala, piknikuplats rahvaürituste ala (jaanituleplats), koerte mänguväljak, jõutrenažöörid ja skatepark.

Arengukeskuse hoonesse on kavandatud Viimsi valla arengut soodustavad tegevused nagu noortekeskus, ettevõtlusinkubaator, kaugtöökeskus, teaduskeskus, karjäärinõustamine, lastekaitse, raamatukogu ja muud avalikkusele suunatud tegevused.

Spordihoonesse on kavandatud lisaks jooksu- ja rulluisuovaalile kaks täismõõtmetes korvpalliväljakut koos tribüüniga, riietusruumid, kohvik, ruumid spordiklubidele, jõusaal, judosaal, spordimeditsiinikeskus, pressikeskus ja hostel-tüüpi toad treeningrühmade majutamiseks.

Riigigümnaasiumi hoone on kavandatud 540 õpilase ja 50 õpetaja jaoks.

Ärihoonetes saavad olema kodulähedased bürooruumid ja avalikkusele suunatud teenused. Ärihoonete võimalikud tegevusvaldkonnad on lühiajaline majutus, ilu- ja terviseteenuste salongid, kohvikud või toitlustusasutused, postkontor, väiksemad kauplused, apteek, stuudiod, toodete esitlussalongid, kontoriruumid ning konverentsiruumid.

Ärihooned plaanib riik rahaks realiseerida. See oleks ka vallale kasulik, sest vallavanem Jan Trei on korduvalt toonitanud, et Viimsis on puudus eelkõige kodulähedastest äripindadest.

Kuigi esmapilgul paistab arendus kõigile osapooltele kasulikuna, siis lähedalasuva Tammepõllu elamurajooni asukad on kogunud juba ligi 100 vastuallkirja. Elanikud kardavad eelkõige seda, et rahulik piirkond muutub lärmakaks ja liiklustihedus suureneb märgatavalt. Pettunud ollakse selles, et valla üldplaneeringu kohaselt ei tohtinuks sealsele alale rajada ühtegi praegu ettenähtust hoonetest peale spordihoone ning vald on viimase 6 kuu jooksul asunud agressiivselt seni üle 15 aasta kehtinud olukorda tundmatuseni muutma.