“Lähimad kuud kuni suve alguseni mööduvad raamatute kirjutamise tähe all. Tulekul on raamat Soomaast, samuti ilmub kohe Eestit tutvustav turismitrükis, suve poole loodetavasti veel nii mõndagi. Paralleelselt rändan ikka ka ringi mööda Eestimaad – loodus on peagi kevadiselt värske ja roheline, siis on parim aeg Eesti avastamiseks,” räägib Marko Kaldur Ohmygossip.ee’le.

Marko Kaldur, mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?
Möödunud aastal sai mõndagi huvitavat ette võetud. Kindlasti üks ekstreemsemaid elamusi oli Kaukaasia ekspeditsiooni käigus Tšetšeeni võitlejate kätte vangi langemine. Väga närvekõditav ning pingeline episood, mis õnneks hästi lõppes – muidu kraabiksin tõenäoliselt praegu hoopis oma memuaare lusikavarrega mõne Tšetšeenia vangla kongiseina. Loomulikult sai palju mööda Eestit ringi reisitud – nii teada-tuntud kui seniavastamata paikades. Palju põnevat jäi silma, millest tulevikus rohkem ka kirjutan.

Kas käisite Riigikogu valimas ning kelle poolt hääletasite, kui see saladus pole?
Loomulikult käisin valimas, kuigi sedapuhku oli sobivate kandidaatide valik väga piiratud. Nendes tingimustes ning arvestades hetke sõjalispoliitilisi olusid ja vaadates kuidas Eesti järjest rohkem alla käib ning Lääne-Euroopa sarnaseks sots-porimülkaks muutub – nendes oludes ei jäänud muud üle kui valida rahvuslikult meelestatud jõudusid. Ehk siis neid, kes soovivad Eesti riigi ja rahvuse püsimajäämist ning kes ei taha alistuda vähemuste diktatuurile.

Millised on plaanid lähemal ajal ja käesolevaks poolaastaks?

Lähimad kuud kuni suve alguseni mööduvad raamatute kirjutamise tähe all. Tulekul on raamat Soomaast, samuti ilmub kohe Eestit tutvustav turismitrükis, suve poole loodetavasti veel nii mõndagi. Paralleelselt rändan ikka ka ringi mööda Eestimaad – loodus on peagi kevadiselt värske ja roheline, siis on parim aeg Eesti avastamiseks.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?
Nagu ikka soovitan kõigil, kes kodus igavlevad, end toast välja vedada ning võtta ette väike reis/matk Eestimaa peal. Soomaal on praegu suurvesi, Ida-Viru tööstusmaastikud põnevalt trööstitud, Peipsil jääminek ja jäämäed, merel kevadtormide hooaeg, saartele ja lõunasse rohelus saabumas. Kevadiselt päikeselisi päevi ei maksa raisku lasta!