“Kontsert oli huvitav ning virumaalastele suur tänu põnevate ja maitsvate suupistete eest! Ja tunnustus välisminister Keit Pentusele, kes tegi omapärase kummarduse Ukrainale ja tuli vastuvõtule ehedates hutsuuli rahvariietes,” meenutab Eesti Vabariigi aastpäeva presidendi vastuvõttu proua Ingrid Rüütel.

Ingrid Rüütel, kuidas jäite rahule sel aastal Vabariigi presidendi ja proua Evelin Ilvese vastuvõtuga?
Kontsert oli huvitav ning virumaalastele suur tänu põnevate ja maitsvate suupistete eest! Ja tunnustus välisminister Keit Pentusele, kes tegi omapärase kummarduse Ukrainale ja tuli vastuvõtule ehedates hutsuuli rahvariietes.

Kuidas teile meeldis presidendi kõne, kas selles oli midagi hinge puudutavat?
Presidendi kõne oli kohati üpris mõistukõneline ja jättis kuulajatele vabaduse mõtestada seda erinevalt. Näiteks mis on seadustega ülereguleeritud, kas alkoholi tarbimine avalikes kohtades? Või midagi muud? Ja mis müüre me ende ümber ehitame?

Kas käisite eelhääletamas või valisite 1. märtsil?
Valisin mugavaima tee ja hääletasin elektrooniliselt. Nagu olen juba öelnud, oma rahvuslik-konservatiivse ilmavaate tõttu (mis ei välista austust kõigi teiste rahvaste vastu) hääletasin EKRE poolt. Teisalt oleks põhimõtteliselt poliitilist õhustikku värskendav, kui Riigikokku pääseks uusi erakondi.

 

Vaata ka:
Ingrid Rüütel avaldab Ohmygossip.ee’le keda ta Riigikogu valimistel valib

“Olen maailmavaatelt rahvuslik konservatiiv ja valin EKRE, kuid kindlasti pole ma mingi marurahvuslane. Austan ka teisi rahvaid ja huvitun kõigi rahvaste kultuuridest. See on osa minu erialast. Olen palju tegelnud soome-ugri rahvaste kultuuridega ja puutun ka praegu sellega kokku,” räägib endine presidendiproua Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le.

Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le: Elus tuleb ise hakkama saada

“Et elus tuleb ise hakkama saada ning kõigist raskustest ja ebameeldivustest üle olla. Peab austama ennast ja teisi inimesi, siis austavad sind ka teised,” paljastab Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le väärtuslikuima õpetuse, mille kodust kaasa sai ning ka oma lastele edasi on andnud.

Ingrid Rüütel räägib Ohmygossip.ee’le oma suveplaanidest

“Ei midagi põnevat avalikkuse jaoks, kuid tegemist on olnud päris palju. Olen saanud peaaegu valmis oma Saaremaa laulude kogumiku koos uurimusliku sissejuhatusega ning tegelen praegu illustratsioonide otsimisega,” räägib alati käed-tööd-täis särav endine presidendiproua Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le.

Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le: Olen püüdnud vahel kasvatada endast taimetoitlast – no ei õnnestu!
“Südamel on eelkõige rahvuslikku jätkusuutlikkust ohustavad tegurid – demograafiline olukord, maapiirkondade tühjenemine, suur väljaränne. Samas rõõmustab eestlaste püsiv kultuurihuvi ja ise tehatahtmine,” räägib tegus, nooruslik ja särtsakas endine presidendiproua Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le.