“Kirjutan praegu filmistsenaariumi, millest saaks tuletada kunagi ehk ka uue lühijutu või romaani. Pean vaatama läbi ka palju filme, mida nõuab töökohustus. Nii et aeg möödub sisukalt,” räägib Ilmar Taska Ohmygossip.ee’le.

Ilmar Taska, mida meeldejäävat tooksite välja eelmisest aastast?
Minule oli see eelkõige kirjanduslik aasta. Kuna mu lühijutt “Pobeda” sai Loomingu preemia, minu veidi pikem jutt “Bannõi põiktänav” sai valitud Euroopa lühijuttude paremiku kogumikku “Best European Fiction 2016” ja Rootsis tuli välja novellikogu “Skönare än livet”, mis sai head kriitikat ja valiti Malmö linnaraamatukogu poolt viie parima raamatu hulka. Tore ka, et lavastus Andrei Tarkovskist “Üks Suveöö Rootsis”, mille lavastasin varem Vene Teatris ning mis elas läbi väikse ansamblimuutuse, on endiselt edukas.

Maailmale oli möödunud aasta küllalt rahutu aga sundis meid mõtlema, liikuma ja otsima uusi paremaid lahendusi.

Millised on plaanid lähemal ajal ja käesolevaks poolaastaks?
Kirjutan praegu filmistsenaariumi, millest saaks tuletada kunagi ehk ka uue lühijutu või romaani. Pean vaatama läbi ka palju filme, mida nõuab töökohustus. Nii et aeg möödub sisukalt. Kavatsus on külastada Londoni raamatumessi, Tallinna kirjandusfestivali HeadRead ja Cannes`i filmifestivali ning leida aega loominguliseks tööks, mida kunagi ei ole küllalt.

Kas soovite midagi ka südamelt ära öelda?
Praeguses maailmas, kus külvatakse igalt poolt hirmu, parafraseeriksin George Clooney lauset, mida ta ütles Kuldgloobustel: “Ärgem elagem hirmus!”

 

Vaata ka:
Ilmar Taska Ohmygossip.ee’le: Piinlikud hetked garanteerivad hea reitingu

“Kauneid hetki on olnud palju alates esimesest eetripäevast 20 aastat tagasi. Piinlikke hetki televisioonis ei olegi, sest piinlikud hetked garanteerivad hea reitingu,” meenutab Kanal 2 looja Ilmar Taska Ohmygossip.ee’le.

Ilmar Taska Ohmygossip.ee’le: Edu mudelit ei ole

“Hollywoodis püütakse mõistatada lahti edu mudelit, kasutatakse tähtede süsteemi, häid stsenaariumi mudeleid ja ometi vahel sünnib ime ja vahel on tegemist vaid tuttavate shabloonide kogumikuga. Minulgi on arenduses film, millel on lootused eduks,” räägib filmimees Ilmar Taska Ohmygossip.ee’le.