“Poliitika ja ettevõtlus ei sobi kokku, tekib huvide konflikt. Oleme vennaga otsustanud ettevõtluse kasuks ja kavatseme ka oma otsusele truuks jääda. Poliitiliselt toetame tasakaalustatud parempoolset maailmavaadet: tuleb elada olemasolevate võimaluste piires ja mitte laenurahaga püüda saavutada lühiajalisi tulemusi, mille eest tulevikus meie lapsed peavad valusalt maksma,” räägib ärimees Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le.

Oleg Sõnajalg, mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?
Eelmine aasta oli meie jaoks “lõikuse aasta” mis pani punkti rohkem kui 7 aastat kestnud ”külvile”: oleme ju vennaga leiutanud ja nullist välja arendanud uue põlvkonna tuuliku Eleon 3M116.

Viimased seitse aastat on sisaldanud sadu välisreise, tuhandete dokumentide allkirjastamist ning kümnete tuhandetele e-kirjadele vastamist. Kõigele sellele lisandus oma kätega rohkem kui poole-tuhande tonnise tuuliku koostamine, püstitamine, käivitamine ja häälestamine.

Ilmselt on raske ette kujutada suuremat töörõõmu, kui oled aastaid pingutanud, seatud eesmärgi nimel nii palju raha ja energiat investeerinud ning kui siis lõpuks ebareaalsus muutub reaalsuseks ja veel selliselt, et tulemus üllatab sind ennastki …

Kogu seda protsessi on võimatu paari lausega kirjeldada, sellest peaks kirjutama raamatu “Seitse aastat ebareaalsust”,

1. märtsil on riigikogu valimised. Kas teil pole olnud soovi poliitikasse minna ning kas on ka eelistusi poliitikute osas? Kelle poolt hääletate?
Poliitika ja ettevõtlus ei sobi kokku, tekib huvide konflikt. Oleme vennaga otsustanud ettevõtluse kasuks ja kavatseme ka oma otsusele truuks jääda.

Poliitiliselt toetame tasakaalustatud parempoolset maailmavaadet: tuleb elada olemasolevate võimaluste piires ja mitte laenurahaga püüda saavutada lühiajalisi tulemusi, mille eest tulevikus meie lapsed peavad valusalt maksma.

Mida plaanite teha lähemal ajal ja käesoleval poolaastal üldisemalt?
Sellel aastal kavatseme alustada uue tööstuse rajamist, käivitades uue põlvkonna innovaatilise tuuliku 3M116 seeriatootmise, mis omakorda loob uusi kõrge kvalifikatsiooniga ning teadmisemahukaid töökohti.

Kui kohtate mõnda kodutut, siis kas annate talle raha, või kuidas käituksite?

Ikka aitan kui inimene abi vajab.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Ja saigi kõik südamelt ära öeldud.

 

Loe ka:
Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le: Looduse keskel tunnen end alati Loojale lähemal

“Meie jaoks ei seondu sõnaga taastuv mitte ainult elukutse vaid ka maailmavaade, see puudutab ka taastuvkasutust,” räägib Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le.

Oleg Sõnajalg räägib Ohmygossip.ee’le oma keskkooli ajast: Olin perpetuum mobile leiutamisele väga lähedal
“Minu kõige suuremaks hobiks on olnud juba lapsest saadik leiutamine ja oma leiutiste kallal “nokitsemine”,” räägib hakkaja Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le.

Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le: Elame pargi servas ja peame seda purjus inimeste lärmamist hommikuni taluma
“Ei poolda, see on halb eeskuju noortele mis risustab ka kohutavalt linnapilti,” ütleb Oleg Sõnajalg Ohmygossip.ee’le, et tema avalikku alkoholi tarbimist ei poolda. “Tulge reede või laupäeva õhtul peale kümmet Tammsaare parki, veendute ise. Meie elame pargi servas ja peame seda purjus inimeste lärmamist hommikuni taluma.”

Oleg Sõnajalg: Elame ikka kodumaal, sest…
“Eelmine aasta oli üsna pingeline, viimase poole aasta jooksul töötasime praktiliselt ilma ühegi vaba päevata,” võtab Oleg Sõnajalg möödunud aasta kokku ning ütleb rahuloluga, et tänavu võib ka mererannas ja palmi all töötada, sest tarkvara saab arendada ka kaugjuhtimise teel.