“Suureks sooviks on suuta veel lugusid juurde teha, olgu need coverid või omalooming. Kuna me teeme oma asja Edviniga nii tulihingeliselt, siis mis siin salata, suurim soov on inimestele ülivingeid pidusid pakkuda. Näha, kuidas meie muusika inimesi hoogsalt kaasa elama ja kaasa laulma paneb, on meie jaoks ülim tunne,” räägivad ansambli Patune Pool liikmed Sünne ja Edvin Ohmygossip.ee’le.

Sünne ja Edvin, millal ja kuidas loodi ansambel “Patune Pool” ning miks just selline nimi?
Patune Pool loodi 1.novembril 2013.
Sünne: Saime Edviniga ühes pulmas tuttavaks, kuhu mind paluti laulma ning Edvin täitis DJ rolli. Peale seda, kui olin oma laulud ära laulnud, lubas Edvin, et võtab minuga ühendust. Seda on mulle mitmed lubanud, kuid tema tegi ka ära. Nime otsingutel sai kaalutud nii üht kui teist, kuid seda õiget nagu ikka ei olnud, kuni lõpuks üks tuttav soovitas just nime “Patune Pool”. See tundus huvitav, veidi ka intrigeeriv ja sobis meile mõlemale. Pakuti palju nimesid, kuid just see tundus meie temperamendiga kokku minevat.

Kas ansambli moodustate teie kahekesi, või kuulub keegi veel liikmete hulka?
Ansambli moodustame tõesti vaid meie kaks.

Kui palju laule olete juba linti teinud ja kas on loota ka plaati teie lugudega?

Linti oleme laulnud umbes 20 laulu. Esitame nii omaloomingut kui ka coverdame hitte. Plaadi plaane meil hetkel ei ole. Meie lugusid on võimalik kuulata nii Youtube’ist kui ka Soundcloud’ist.

Kes teile laulusõnu kirjutab?

Edvin: Paari loo sõnad on kirjutanud Sünne kuid üldiselt panustame oma lugudesse võrdselt.

Üks hittlaule on teil “Dolce Gabbana”. Kuidas see laul sündis ja kes on laulu autor?

Sünne: Edvin leidis loo, mille originaalesitajaks on Ukraina poptäht Verka Serduchka (Autor: A. Danilko) ja palus ka minul seda kuulata. Kui aus olla, siis ei tekitanud alguses lugu minus erilist emotsiooni, kuid kuna sõnad tulid suhteliselt lihtsalt ja meie arvates ka üpris head, siis nii see lugu sündiski. Me ei oleks osanud uneski näha, et lugu niivõrd menukaks osutub. Meil on selle üle nii kohutavalt hea meel.

Kas laulmine on teile töö, või töötate kusagil mujal ka veel?

Sünne: Edvin tegleb igapäevaselt ka veel stuudiotööga. Mina pühendusin alates aprillist tõesti vaid bändile.

Millal ja kus võib teid esinemas näha käesoleva aasta esimesel poolel?

Meid võib vaadata ja kuulata peaaegu kõikides suuremates linnades: Tallinnas, Tartus, Pärnus; Rakveres, Võrus jne. Kõige parema ülevaate saab siiski külastades meie kodulehte aadressil www.patunepool.com, kust saab näha meie kava kuni 2015.a lõpuni.

Mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?
Sünne: Põnevaid seiklusi eelmisel, ehk ka bändi esimesel aastal, oli palju. Reisisime Saaremaa vahet ühe suve jooksul rohkem kui me Edviniga kokku kunagi üldse käinud olime. Ka Kihnu saarel sai maha peetud selline pidu, et maja konstruktsioon võnkuma hakkas. Unustamatult ilus oli ka suveöö Sõrve Sääre tipus.

Edvin: Küll on tulnud Sünnel liikuda turvameeste saatel läbi tantsusaalide, kuna agaraid nii mees-kui naissoost fänne on olnud raske talitseda.

Sünne: Ja mis siinkohal ongi huvitav, et mulle pole kunagi nii palju naisi silma teinud ja komplimentidega üle külvanud, kui viimase aasta jooksul.

Edvin: Eredalt on meelde jäänud esinemine Eostes, kus ka sel aastal Jaanitulel esineme, kus väidetavalt oli meid kuulanud 1500 inimest ning Linda Rahvamaja Kobelas, kus 800 inimest andsid meile nii head energiat vastu, et sellest “laksust” piisas mõneks ajaks.

Meeldejäävaks võiks ka lugeda seika, kus läksime oma esimesele ööklubi esinemisele.
Sünne: Ma ei tea, kas Edvinil jalad värisesid all või mis juhtus, kuid äkki keset järsku treppi ta komistas ja sülearvuti (meie aju) kolksatas vastu trepiäärt. Hoidsime hinge kinni, et midagi katki ei oleks, kuid kahjuks nii ei läinud. Ekraan oli kildudeks, kuid töö pidi saama tehtud – Saigi. Vana, kuid tubli arvutikuvar, mis ööklubi tagaruumidest lõpuks leida õnnestus, päästis meid sel õhtul välja. Ka Kamari külas oli põnev laulda… Lavaks oli sel palaval suveööl traktori käru, mis igal väiksemalgi liikumisel õõtsuma hakkas. Edvin, hoides ühe käega kõlarist, teisega pillist, lausus suhteliselt range häälega: “SÜNNE, EI HÜPPA”.

Millised on teie soovid käesolevaks aastaks?
Suureks sooviks on suuta veel lugusid juurde teha, olgu need coverid või omalooming. Kuna me teeme oma asja Edviniga nii tulihingeliselt, siis mis siin salata, suurim soov on inimestele ülivingeid pidusid pakkuda. Näha, kuidas meie muusika inimesi hoogsalt kaasa elama ja kaasa laulma paneb, on meie jaoks ülim tunne. Loodame, et see kestab veel pikki pikki aastaid.

Kes on teie lemmikud muusikamaailmas?

Raske on lemmikuid valida kuna Eestit on õnnistatud väga paljude heade artistidega. Meie teele on sattunud bände, kelle suhtumine meisse, kui “uude tulijasse” on olnud igati julgustav. Siin kohal täname ansamblit Hellad Velled ja Tänatehtu. Vanade tegijate toetus on julgustav. Siin kohal võikski kokkuvõtvalt öelda, et meie lemmikuteks on artistid, kes on nii laval kui väljaspool lava normaalsed inimesed. Ameerikaliku staaritsemisega Eestis kaugele ei jõua.

Millist raadiojaama enim kuulate?

Kui päris aus olla, siis ega eriti pole aega raadiot kuulatagi. Õnneks tulevad siin kohal appi meie head tuttavad, kes ikka teavitavad, millisele raadiokanalile panna, kui mõni hea lugu mängib.