“Avastasin, et klaverimäng on hea tasakaal ja vaheldus ettevõtja igapäevatööle. Kodus oma rõõmuks klaverit mängides tuli minu juurde ühtäkki ei tea kust kohast üks meloodia. Mängisin meloodia abikaasa Annelile ette ja Anneli ütles, “Ma tean millest see meloodia jutustab – see räägib saatusest, eluõnnest ja sellest, et tuleb nautida iga hetke oma elus”,” räägib ettevõtja, muusik, laulukirjutaja, produtsent ja suurprojektide juht Urmas Kõiv Ohmygossip.ee’le.

Urmas Kõiv, mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?
2014 aasta oli minu ja minu abikaasa Anneli jaoks eriline. Juhtus midagi sellist, mida minu 51 eluaasta jooksul polnud varem juhtunud. 2014 aasta talvel jõudsid kõrgemate jõudude poolt minuni meloodiad, mida suutsin luua lauludeks. Laulsin meloodiad Annelile ette ja tema oli valmis meloodiatele sõnad kirjutama. Selline ootamatu areng on rikastanud meie elu, loonud uusi emotsioone ja andnud elule parema tasakaalu.

Te tegite koos abikaasa Anneliga uued laulud nii Airi Vipulkumar Kansarile kui ka Anne Veskile.
Ütlen siinkohal suured tänusõnad kõigepealt Anne Veskile ja Ain Tammessonile, kes meie poolt pakutud laulu „Me Käime Koos“ 2014 suvel lahkelt vastu võtsid ja salvestasid. See andis meile kui algajatele laulukirjutajale indu juurde ning sündisid uued laulud. Nüüdseks on Eesti raadiokanalitesse, Facebooki ja Youtube´i jõudnud ka uus Anne Veski laul „Elu tants“, lisaks on „Saatuse laul“ Airi esituses jõudnud Eesti laulu konkursi poolfinaali. „Me Käime Koos“ on Paul Ruudi poolt seatud koorilauluks nii segakooridele kui ka laste ja noortekooridele laulmiseks. Varsti avaldan ka koori ja dirigendi, kes laulu esmaettekande teevad.

Kuidas Airile tehtud laul sündis?
„Saatuse laul“ sündis saatuse tahtel. Avastasin, et klaverimäng on hea tasakaal ja vaheldus ettevõtja igapäevatööle. Kodus oma rõõmuks klaverit mängides tuli minu juurde ühtäkki ei tea kust kohast üks meloodia. Mängisin meloodia abikaasa Annelile ette ja Anneli ütles, “Ma tean millest see meloodia jutustab – see räägib saatusest, eluõnnest ja sellest, et tuleb nautida iga hetke oma elus”. Paari päeva pärast olid sõnad valmis ning lugu valmis salvestamiseks. Kõik käis kiiresti ja lihtsalt, nagu oleks saatus selle muusika ja sõnad meieni toonud. Ma usun, et kõik läks just nii sellepärast, et meie elus pidi see juhtuma.

Anne Veskile tegite uue laulu “Elu tants”. Kas laulusõnad on võetud nagu teie enda elust ja abielu romantikast?

Jah, võib ka nii öelda, sest see kõik, mis on inimese sees väljendub ka selles, mida ta loob. Kui viis valmis sai oli kohe selge, et see laul tuleb tantsimisest ja need pildid, mis Annelil muusikat kuulates silme ette tulid ongi selle laulu sisse pandud. Tants sümboliseerib selles loos kahe inimese ühist ja ilusat kulgemist läbi elu, sellest ka selline pealkiri.

Kas on taas mõni uus laul tulemas ning kellele te järgmise laulu laulda annate?
Uusi laule on sahtlis paar-kolm, kuid nad pole veel selles staadiumis, et tekiks ettekujutus kellele laulu pakkuda.

Milline on teie soov käesolevaks aastaks?
Esimene soov on, et nii meie pere kui ka kõik inimesed maailmas tunneksid palju positiivseid emotsioone. Positiivsed emotsioonid annavad hea enesetunde, parema tervise ja loovad häid suhteid inimeste vahel.

Teine soov on hoida elus tasakaalu. Soovitan kõigil mõelda, kas aeg ja panus tööle, perele, puhkamisele, sõpradele, tervisele, vaimsele arengule, füüsilisele keskkonnale, kodule ja majanduslikule olukorrale on igapäevaselt omavahel tasakaalus või vajaks mõni tasakaalust välja läinud eluosa rohkem tähelepanu ja pühendumist..

Millised plaanid on teil lähemal ajal ja käesolevaks poolaastaks?

Teeme tööd, hoiame kokku nii pere kui sõpradega, naudime vaba aega, arendame ennast, teeme kodus saunas remonti, hoiame tervist ja vaimu ning mäletame kõike mis möödas hea emotsiooniga ning ootame huviga, mis saatus meile tulevikus pakub.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?

Kui teinekord on vaja otsustada ja ei tea, mis on õige mis on vale, siis võtke veidi aega ja kuulake oma südant. Süda teab õiget teed!!!!

Vaata ka:
Urmas Kõiv Ohmygossip.ee’le: Nepaali mägimatk tõi palju inspiratsiooni
“Kõndides ja saapaid harjutades hakkas minu meeltesse ilmuma uusi meloodiaid. Kuna varem midagi sellist ei olnud minuga toimunud, siis olin veidi nõutu, et mis ma nende meloodiatega peale hakkan,” räägib Nepaali mägimatkalt suurt inspiratsioonitulva kogenud Urmas Kõiv Ohmygossip.ee’le.