Jenna Jade Janniina Järvinen on 24-aastane Soomest Kuopiost pärit kaunitar, kes ülikooliõpingute kõrvalt armastab laulmist ning möödunud aasta detsembris tõi kuulajateni oma esimese singli “Läpi tumman maan”. Ohmygossip.ee räägib Jenna’ga laulmisest ning hobidest.

Millal saite oma lauljakarjäärile tuule tiibadesse?
Mu tõsisem lauljakarjäär algas eelmise aasta 12.juulil, kui esitasin oma esimest laulu “Läpi tumman maan” (läbi pimeda maa-toim.) Kuopios Rauhalahti SPA’s ome ema korraldatud Miss Savotar 2014 finaalüritusel. Singel ning muusikavideo valmisid aastalõpus, see on ka YouTube’is üleval. Astusin üles ka Miss Savotar 2013 valimistel, siis esinesin Emma Salokoski lauluga “Veden alla” (vee all-toim.).

Käisin klaveris ning muusikatundides juba lapsena, siis sai esinetud aga tõsisemalt leidsin muusika enda jaoks täiskasvanuna.

Esinete nime all Jade. Kas see on ka teie päris nimi?

Jade on mul teine nimi kolmest eesnimest. Täispikkuses olen Jenna Jade Janniina Järvinen. Mu ema ütles, et nimi Jade pani ta Mick Jaggeri esimese naise Jade Jagger’i järgi.

Jenna Jade Janniina Järvinen
JADE (Pilt: Tuija Järvinen)

Milline laul teile oma repertuaarist kõige enam meeldib? Milline on teie n-ö hittlaul?

Minu lemmik on “Läpi tumman maan” (vaata videot SIIT). Tegin selle laulu koos Jukka Turunen’iga Kuopiost. Sõnad on minu tehtud. Olen teinud palju laule, hetkel on sahtlisse kirjutatud üle saja laulu. Teiste artistide loomingust mulle meeldib väga Emma Salokoski laul Veden alla, mida olen korduvalt ka ise laulnud. Mulle tundub, et see sobib minu häälega.

Kui vana te olete, millega veel armastate peale laulmise tegeleda?
Hetkel olen 24 aga juba 9.veebruaril täitub 25-aastat. Lõpetan ülikooli röntgenoloogina sellel kevadel. Olen ka kaks aastat ülikoolis infotehnoloogiat õppinud. Vabal ajal ning hobina mängin klaverit ning akustilist kitarri. Mulle meeldib muusika, sport ning armastan ka kooliõpinguid.

Muusika on üks tähtsamaid asju mu elus. See on mulle väga südamelähedane. Tahan, et ka ümbritsevad inimesed saaksid mu lauludest hea elamuse ning soovin oma lauludega jagada oma tundeid ning mõtteid. Teen muusikat, sest mul on mida öelda ning läbi muusika on seda tore teha.

Tuija Järvinen
Tuija Järvinen (Pilt: Jenna Järvinen)

Teie produtsendiks on teie ema Tuija Järvinen, kes on tuule tiibadesse puhunud mitmel artistil Soomes. Kuulsam neist on skandaalne Johanna Tukiainen. Kui kerge või raske on ema taktikepi all tegutseda?
Me saame omavahel väga, väga hästi läbi, tõsiselt kohe. Mul on emaga väga kerge koostööd teha, kuna me tunneme üksteist läbi ja lõhki ning usaldame täielikult. Tema armastab mind ning mina teda. Olen väga tänulik, et ta mind aitab. Praeguses maailmas ei ole kerge läbi lüüa.

Ema on mind palju julgustanud ning ta usub minusse kui lauljasse ja sõnadekirjutajasse. Selline teadmine annab enesekindlust.

Millised on teie ilunipid ja -saladused?

Olen veendunud, et ilu algab inimese seest, ilu tuleb kaunist hingest ja heast südamest. Ilusal inimesel on kõrge moraal ning ta hoolib ja armastab teisi inimesi enda ümber. Samuti kaunis inimene hoolitseb enda eest – teeb trenni, sööb tervislikult jne.

Ka mina püüan regulaarselt trenni teha ning tervislikult toituda. Ma ei joo alkoholi ning ei suitseta. Me armastame tegelikult tihti koos emaga trenni teha. Ema on mulle kõige parem sõber. Mul on ka vanem õde, aga ta hoiab avalikust tähelepanust eemale.

Millisena näete ennast/oma karjääri 10 aasta pärast?

Loodan väga, et minust saab edukas laulja ning sõnadeautor. Samuti loodan, et olen terve. Tervis on elu alus – kõige tähtsam. Püüan püsida vormis.