“Usun, et suured otsused sünnivad väikestest sammudest. Kui saaksime riigikokku viia enam ka meie kõigi ühiseid muresid, kasvõi näiteks korteriühistu toimimise poole pealt, sünniks enam reaalse elu võimaluste ja vajadustega arvestavaid poliitilisi otsuseid,” räägib Tallinna Linnavolikogu Nõmme halduskogu esimees, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige ja IRL ridades Riigikokku kandideeriv Urmas Mardi Ohmygossip.ee’le.

“Usun Eesti kodu tugevusse ja Eesti inimese talupojatarkusesse, mis meie rahvast juba sajandeid hoida aidanud. Üks kuulus kirjanik on öelnud, et meie mõtetega on samamoodi nagu tammetõrudega metsas: tuhandeid eksib ja roiskub samblasse, kuni sünnib üks puu. Ka ühest mõttest võib kasvada midagi suurt – näiteks seitseteist aastat tagasi loodud Eesti Korteriühistute Liit, mille juhatuse liige ma juba aastaid olen, on juur, ühendab tänaseks endas sadu, isegi tuhandeid inimesi ja koos oleme tugevad ega murdu, just nagu tammepuu ning just niisama väärikas, tugev ja kaunis ongi Eesti kodu. Selle eest seisangi kogu hingega,” räägib Urmas Mardi Ohmygossip.ee’le.

“Usun, et suured otsused sünnivad väikestest sammudest. Kui saaksime riigikokku viia enam ka meie kõigi ühiseid muresid, kasvõi näiteks korteriühistu toimimise poole pealt, sünniks enam reaalse elu võimaluste ja vajadustega arvestavaid poliitilisi otsuseid. Muidugi on Eesti olnud väga tubli – piisab sellest, kui kasvõi korraks Lätti sõita, kus trööstitu pilt mõnes elamukvartalis annab tunnistust näiteks tugeva ühistuliikumise puudumisest. Just see on aga täitnud Eesti linnad ja asulad kenade renoveeritud elamutega.”

“Tugev ja kaunis kodu sünnib aga inimeste töökäte ja hoolitsusega. Vaid ühine tegutsemine, riigi poolt toetuste suurendamine ja inimestele jätkuv teadlikkuse ja vastutuse kasv aitab luua kauni ja kaasaegse elukeskkonna. Räägime palju elamute rekonstrueerimisest nii tehnilise kui ka rahalise poole pealt, vaatame üle energiasäästuvõmalused – iga investeering täna tähendab ju kokkuhoidu ja säästetud keskkonda homme. Kuid kodu on kaugelt enam kui korter või maja: see tähendab ka läbimõeldud regionaalpoliitikat ja taristulahendusi, töökohtade loomist. Me hoiame juba täna oma tuleviku kodu, mille hoovi peal kasvab ka saja aasta pärast kunagi ühiselt mulda pandud tõrust vägev tamm.”