“Olen maailmavaatelt rahvuslik konservatiiv ja valin EKRE, kuid kindlasti pole ma mingi marurahvuslane. Austan ka teisi rahvaid ja huvitun kõigi rahvaste kultuuridest. See on osa minu erialast. Olen palju tegelnud soome-ugri rahvaste kultuuridega ja puutun ka praegu sellega kokku,” räägib endine presidendiproua Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le.

Ingrid Rüütel, mida rõõmustavat ja ebameeldivat meenutaksite eelmisest aastast?
Kõige rõõmustavam oli kindlasti minu esimese lapselapselapse sünd.
Kõige ebameeldivam oli Ukraina sõda.

Kus ja kuidas veetsite oma jõulupühad ja võtsite vastu käesoleva aasta ning milline on teie soov aastaks 2015?

Jõulud veetsime perega koos Tallinnas ja uue aasta võtsime tavakohaselt vastu Tartus koos sugulaste ja sõpradega. Kuna sõltume kõik nii või teisiti rahvusvahelisest olukorrast, siis soovin väga, et Ukrainas taastuks normaalne elu, et Venemaa võtaks rahumeelse kursi, mis võimaldaks parandada suhteid ka Venemaaga ning suhelda vabalt kõigi Venemaa rahvastega.

Kuidas teile meeldis jõulukuuske toomas käia TV3- e reporteri Katrin Lustiga?
See tõi kaasa mõningaid üllatusi. Nimelt osutus kuuskede müüja Arnold Rüüteli fänniks ja kinkis meile ühe kena kuuse, mis jäi ka saatesse.

1. märtsil on Riigikogu valimised. Kas teil on seoses sellega soov midagi öelda ning kas plaanite minna kellegi poolt hääletama?
Olen maailmavaatelt rahvuslik konservatiiv ja valin EKRE, kuid kindlasti pole ma mingi marurahvuslane. Austan ka teisi rahvaid ja huvitun kõigi rahvaste kultuuridest. See on osa minu erialast. Olen palju tegelnud soome-ugri rahvaste kultuuridega ja puutun ka praegu sellega kokku. Näiteks oponeerisin tänavu Tallinna Ülikoolis ühe mordvalanna doktoritööd.

Juba mitu aastat on käibel euro. Kas olete euroga rahul, või eelistaksite ikka Eesti krooni?

See on üsna mõttetu küsimus. Oma raha meeldiks ikka rohkem, kuid tänapäeva tingimustes pole see reaalne.

Kas teil on plaanis kirjutada ka sel aastal mõni raamat?
Kohe-kohe ilmub minu raamat „Saaremaa laulud ja lood“, mis sisaldab minu ja minu kolleegide kogutud rahvaluulematerjale, peamiselt laule. Selle juurde kuuluv komplekt, mis koosneb CD-st ja DVD-st, ilmus vähe aega tagasi.

Millised plaanid on teil selle aasta esimeseks pooleks?

Järgmisena kavatsen välja anda Muhust kogutud laulud ja lood ning võimaluse korral monteerida kokku ja publitseerida DVD-l ka seal tehtud laulumängude tummfilmivõtted ja eraldi salvestatud muusika. Ja kindlasti kuulub sinna juurde ka CD laulude ja pillilugudega.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?

Soovin, et inimesed mõistaksid üksteist paremini, et eestlased leiaksid võimetekohast tööd oma kodumaal ja et kõigil oleks võimalik elada Eestis inimväärset elu.

 

Loe ka:
Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le: Elus tuleb ise hakkama saada

“Et elus tuleb ise hakkama saada ning kõigist raskustest ja ebameeldivustest üle olla. Peab austama ennast ja teisi inimesi, siis austavad sind ka teised,” paljastab Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le väärtuslikuima õpetuse, mille kodust kaasa sai ning ka oma lastele edasi on andnud.