Eesti Ekspressi Kirjastus ­andis välja augustikuus Tallinnas esineva superstaari Madonna ­Ciccone elulooraamatu “Madonna kui ikoon”.

Raamatu autor Lucy O’Brien jutustab juba kolmkümmend aastat aktiivse popartisti keerulise ja mitmeid imagomuutusi täis eluloo – lapsepõlvest pöörases New Yorgis kuni vastuolulise Malawi lapsendussaagani. Autor seob kokku põhjaliku uurimustöö ning Madonna ja tema lähedaste antud intervjuudest kogutud materjali.

O’Brien annab fännidele ülevaate Madonna laulja-, näitleja- ja tantsijakarjäärist ja analüüsib lauljatari isikliku elu sündmuste mõju tema loomingule. Raamat sisaldab olulisi fakte Madonna loomingu kohta ning ammendavat diskograafiat.

Raamatu autor Lucy O’Brien mängis ülikooliajal vaid naistest koosnenud punkansamblis Catholic Girls, töötas 80ndatel reporterina muusikalehe New Musical Ex­press juures, hiljem on kirjutanud väljaannetele The Guardian, The Independent, Q ­Magazine ja Mojo. Lisaks Madonna elulooraamatule on ta kirjutanud ka Annie Lennoxi, Dusty Springfieldi biograafiad ning suurepärase ülevaate oma põhiteemal – naiste rollist popmuusikaajaloos – “She Bop: The Definitive History Of Women In Rock, Pop & Soul“.