OHMYGOSSIP — Neljapäeval, 15.jaanuaril anti avalöök Eesti Tervise Fondi ja Eesti Kaitseväe ühisprojektile „Mehed vormi“. Audentese spordihallis toimunud sündmusel olid võistlustules tuntud Eesti inimesed, kes tegid kehalisi katseid, soovides sellega juhtida tähelepanu meeste tervisele. Terviseprogrammi avas Evelin Ilves.

„Vähene aktiivne liikumine on Eesti meeste terviseprobleemide üks põhjustajatest ning meie terviseprogrammi mõte ongi just liikumisaktiivsuse suurendamine. Tervisetesti tegemine ei võta palju aega, aga on väga hea moodus parema vormi saavutamiseks. Projekti eesmärgiks on, et kevadeks oleksid osalejad enda tulemust parandanud ning saavutanud parema enesetunde ja tervise,“ ütles programmi ellukutsuja ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees Eero Merilind.

„Kutsun üles ka kõiki naisi meie kampaaniast osa võtma ja sellega Eesti meestele eeskuju näitama. Mitte keegi ei ole kunagi liiga vana või liiga halvas vormis, et enda kehalist aktiivsust parandama asuda,“ lisas Merilind.

Avaüritusel osalesid teiste seas näitleja ja laulja Lauri Liiv, poliitikud Rainer Vakra, Indrek Saar, Rannar Vassiljev ja Tiit Terik, TV3 populaarse telesarja „Padjaklubi“ näitleja Kristel Aaslaid, näitleja Marilyn Jurman, laulja Helen Adamson, tuntud saatejuhid Hannes Hermaküla ja Olaf Suuder, ajakirjanik Priit Simson, ettevõtjad Jaanus Treilmann ja Indrek Kask. Kõik kes harjutused lõpuni sooritasid, läbisid testi positiivselt. Naistest oli parim Marilyn Jurman, meestest Priit Simson.

Terviseprogrammi „Mehed vormi“ eesmärgiks on edendada Eesti meeste tervist ning juhtida tähelepanu liikumisaktiivsuse olulisusele. Jaanuarist mai lõpuni kestvast kampaaniast on oodatud osa võtma kõik vähemalt 15-aastased mehed ja naised, kes soovivad enda füüsilist vormi testida ja parandada.

Programmis osalemiseks tuleb sooritada kehaliste võimete test, mis koosneb kahe minuti jooksul tehtavatest kätekõverdustest, kahe minuti jooksul tehtavatest istesse tõusudest ja 3200 m jooksust. 3200 m jooksmise võib asendada 500 meetri ujumisega vabalt vo?i rinnuli stiilis, 20 km maanteeratta so?iduga vo?i 10 km murdmaasuusatamisega klassikalises stiilis.

Enda tulemused on võimalik kirja panna programmi kodulehel www.mehedvormi.ee, kus kalkulaator arvutab vastavalt osaleja soole ja vanusele saadud tulemuste punktisumma. Enda tulemust on võimalik parandada 31. maini 2015. Spordiväljakutset on võimalik esitada sotsiaalmeedias oma tulemust jagades. Iga kuu viimasel reedel loositakse välja auhindu.

Täpsem info kampaania reeglite kohta on leitav kampaania kodulehelt www.mehedvormi.ee.

Eesti Tervise Fond on 2007. aastal loodud sihtasutus, mille eesmärgid on Eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine. Fond on korraldanud meeste tervise konverentse, laste ja noorte liikumisharjumustele pühendatud kampaaniaid, meditsiini innovatsiooni ja arenguid tutvustavaid seminare ning osalenud erinevates terviseprojektides.