Investor ja ärimees Mark Cuban, kelle omandusse kuulub ka näiteks Dallas Mavericksi korvpallimeeskond, jagab portaalis Entrepreneur.com 12 nõuannet, mida oma äri alustades tasub silmas pidada.

1. Juhul kui sa ei tunne ettevõtmise vastu kirge ja armastust, jäta ettevõte asutamata.

2. Kui sul on ettevõtte loomisel olemas tagavaraväljapääs, ei suhtu sa ettevõttesse kirglikult.

3. Palka ainult neid inimesi, kellele meeldib sinu ettevõttes töötada.

4. Tea täpselt, kuidas su ettevõte raha teenima hakkab.

5. Tea enda ettevõtte põhilisi tugevusi ning keskendu nende arendamisele. Palka selleks parimad inimesed. Väljaspool põhilist tegevusala võta tööle aga inimesed, kes sobivad sinu töökultuuriga, kuid kelle palgakulu ei ole liiga suur.

6. Hoolitse oma töötajate eest. Ööpäevas on 24 tundi ning mida rohkem inimestele nende töö meeldib, seda rohkem leiavad nad viise, kuidas enda elu tööga rohkem siduda.

7. Alustavas ettevõttes peab olema avatud kontor, kuna see aitab kõigil töötajatel samal lainel püsida.

8. Tehnoloogia vallas kasuta neid lahendusi, mida sa tunned. Alustavas ettevõttes on vähe töötajaid ja töö sujub kiiremini, kui kõik saavad tööd teha endale harjumuspäraste vahenditega.

9. Hoia ettevõte õhukesena. Kui sinu alles alustavas ettevõttes on mitu juhtimistasandit, kukub see suure tõenäosusega läbi.

10. Ära kunagi osta ettevõtte logodega nänni ja riideid. Selge märk läbikukkuvast idufirmast on ettevõtte logodega särgid.

11. Ära kunagi palka suhtekorraldusfirmat. Meediale meeldib idufirmade juhtidega otse suhelda, mitte läbi PR-spetsialistide.

12. Muuda töötegemine oma alluvatele lõbupakkuvaks ja mänguliseks. Hoia kontori stressitasemel silma peal ning vajadusel korralda ühiseid üritusi, et auru välja lasta.