Sarah Brightman (54) alustab Venemaal Moskva oblastis asuvas Tähelinnas ettevalmistust kosmoselennuks, teatas TASS. Briti lauljanna alustab sel nädalal treeninguid, et teha kosmoseturistina kaasa lend rahvusvahelises kosmosejaamas. “Ta jõuab meile 14. jaanuaril ja järgmisest päevast algab ettevalmistus,” teatas infoagentuurile kosmonautide ettevalmistuskeskuse pressiteenistus.

Brigthmani lend on kavas tänavu 1.-11. septembril ning umbes 40 päeva enne starti peab tema valmisoleku kosmosesse lennata kinnitama ka meditsiinikomisjon.

Brightmaniga koos lähevad lendu ka vene kosmonaut Sergei Volkov ning Euroopa kosmoseagentuuri taanlasest astronaut Andreas Mogensen.

Kui Brightmani plaan korda läheb, on ta maailma kaheksas kosmoseturist. Kui tal peaks midagi vahele tulema, on tema asemel reservis 51aastane jaapani ettevõtja Satoshi Takamatsu, kes teeb koos Brightmaniga läbi kogu ettevalmistuse.

Kuigi Brightman pole nimetanud oma kosmosereisi nö piletihinda, pakutakse meedias, et see on umbes 5 miljonit naela. Omal ajal helilooja Andrew Lloyd Webberiga abielus olnud muusikaliprimadonna varanduseks hinnatakse 30 miljonit naela.

Kosmoseturismile tegi 2001. aastal tee lahti ameerika miljardär Dennis Tito.