Lillad puu- ja köögiviljad on tervisele eriti kasulikud. Mida tumedam värv, seda parem!

Tumelillad ja sinised puu- ja köögiviljad sisaldavad flavonoide, milledel on võimas antioksüdantne mõju. Nad hoiavad ära kahjulikke oksüdeerumisprotsesse ehk siis aeglustavad vananemist ning aitavad ära hoida südame- ja veresoonkonna haigusi, vahendab tasteline.com.

Sinakaslilla värv, mille tekitavad antotsüaanid, aitab ära hoida trombe ja põiepõletikku. Eriti rikkalikult sisaldavad antotsüaane mustikad ja mõjuvad hästi näiteks silmadele, kolestoroolisisaldusele ja vererõhule.

Sinu lillas ostukorvis võiksid olla mustikad, tumelillad viinamarjad, punane kapsas, murakad, auberginid, ploomid, punane sibul, mustad viinamarjad ja acaimarjad.