“Rahulolu ja üksteisele heade soovide edastamine kipub kuidagi raskendatud olema, mille pärast kannatavad inimesed tegelikult ise kõige rohkem. Sallivust ja üksteise märkamist, siis särab iga teie päev,” toob oma 2015.aasta soovi Ohmygossip.ee lugejate ette Sindi linnapea Marko Šorin.

Sindi linnapea Marko Šorin, mida põnevat meenutasite eelnevast aastast?
Möödunud aasta pakkus päris palju emotsioone nii tööalaselt, kui ka muus osas. Sindis teostusid mitmed projektid, mis sintlaste eluolu pisutki paremaks muudavad. Olgu selleks siis hooldustööd parkides, mille tagajärjel avaneb palju avaram vaade kaunile Pärnu jõele (varem võis suvel jõekaldal jalutades jõge mitte märgatagi – võsa oli ees). Või siis uuenenud ja laienenud mänguväljak, mille eest kostus linnakodanikelt harva üle huulte tulevaid tänusõnugi. Vabaaja osas oli ülitugevat emotsiooni pakkuv tantsupidu, millest mina esinejana esmakordselt ka osavõtsin. Seal vallanduv energia on tõesti midagi erilist, mille tõttu soovitan kõigil järgmisel võimalusel seda ise proovida. Rahvatantsu jätkuks osalesime oma rühmaga sügisel Austrias festivalil.

Milline ettevõtmine Sindis võiks kanda selle aasta aasta parima teo nimetust?

Olen sellele mõelnud päris palju, aga eelistada ühte tegu teistele ei olegi nii lihtne, sest nagu enne mainisin teostus sellel aastal päris mitmeid häid projekte. Näiteks lasteaia laiendus, mille teostuseni jõudmine nõudis üllatuslikult osade volikogu liikmete vastuseisu murdmist, võiks sellele kohale pretendeerida. Teisalt puudutab see vaid osasid linnakodanikke. Aastaid Viira linnaosa autojuhtide kannatust kompava maanteelõigu renoveerimine või osade tänavate mustkatte alla viimine? Kuid pigem siiski 1,9 km kergliiklustee ehitus, mis ühendas Pärnust tuleva kergliiklustee Sindis olemasolevate teedega oleks 2014. aasta parima teo vääriline. Sest ükskõik mis hetkel sellel teelõigul liikuda või autoga mööda sõita näen ma kedagi seda teed kasutamas. Pidev kasutamine viitab selgelt selle olulisust. Nii, et parim tegu minu hinnangul on see teelõik.

Kus ja kuidas veetsite oma jõulupühad ja aastavahetuse?

Oleme traditsiooniliselt perega koos kodus, käime kalmistul, valmistume õhtuseks koosolemiseks ja ootame Jõuluvana. Kahel viimasel aastal on just pere noorim poeg millegipärast toast välja läinud, kui üks väga tore ja nooruslik Jõuluvana meid külastab. Ei ole vist palju peresid, kus Jõuluvana vahepeal ise pererahvale kitarri mängib, aga meil selline käib. Suur tänu talle selle eest!

Milline oli teie soov jõuluvanale ning mida soovite käesolevalt aastalt?
Kui Jõuluvana võimuses on tuua rõõmu ja rahu inimeste hingedesse, siis seda võiks ta kindlasti igal aastal kinkida. Rahulolu ja üksteisele heade soovide edastamine kipub kuidagi raskendatud olema, mille pärast kannatavad inimesed tegelikult ise kõige rohkem. Sallivust ja üksteise märkamist, siis särab iga teie päev.